Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Seat / Nova SEAT Ibiza bo brez različice Cupra!
2017 Seat Ibiza (5)

Nova SEAT Ibiza bo brez različice Cupra!


Med mednarodno predstavitvijo Seat Ibize pete generacije v Barceloni, je Antonio Valdivieso, vodja komunikacije, razkril, da pri španski znamki nimajo nobenih načrtov za zmogljivo različico Cupra, prav tako pa ne bo tri-vratne različice SportCoupe in karavanske izvedenke SportWagon.

Španski proizvajalec Seat je peto generacijo Ibize predstavil pred kratkim, a prvi primerki šele sedaj prihajajo v roke prodajalcev. Ibiza je presenetila vse, saj predstavlja odličen paket v segmentu mestnih vozil.

Kot poroča Motor1, je Seat uradno potrdil, da v tej generaciji Ibize ne bo ponujal različice Cupra. Kot pravijo predstavniki znamke Seat, je trg ”hothatcev” B segmenta mestnih vozil v precejšnem upadu, zatorej v tej investiciji ne vidijo smisla.

2017 Seat Ibiza (3)

Trenutno se najzmogljivejša različica imenuje FR, poganja pa jo novi 1,5-litrski prisilno polnjeni agregat, ki razvije 150 konjskih moči. Različica Cupra pa ne bo edina žrtev, saj se govori tudi o ukinitvi tri-vratne različice SportCoupe in karavanske izvedenke SportWagon. Pri španski znamki se bodo za določene trge posvetili CNG različicam, ki bodo za gorivo uporabljale stisnjen zemeljski plin.

Pri Seatu so za Ibizo potrdili tudi prihod digitalnih instrumentov, pričakujemo jih lahko maja naslednje leto, pred tem pa jih bomo lahko videli v Ateci in Leonu proti koncu letošnjega leta.

2017 Seat Ibiza (11)

To pa seveda ne pomeni, da Seat nasploh ne bo več razvijal različic Cupra. Leon je bil že od nekdaj prepoznaven ravno po Cupra različici, trenutno pa pri Seatu vneto testirajo terensko naravnano Ateco v tej različici. Poraja pa se nam vprašanje, ali so pri Seatu že dokončno odločeni? Ravno prejšnji mesec smo pisali o prihajajočem Polu GTi, le-ta pa nam daje upanje tudi v Ibizo različice Cupra. 

 

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG