Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Nissan / Nissan Primera GT – vozilo, ki te prevzame …
20161120_142526 (2)

Nissan Primera GT – vozilo, ki te prevzame …


Pet zvezdic za varnost? Nima. Sistem za preprečevanje frontalnega naleta? Nima. Opozorilnik za varnostni pas? Kaj je to? To vozilo v bistvu nima ničesar, pa ima hkrati vse. Vse, kar od njega pričakujem.

Proizvajalci vseh novih vozil se vse bolj oddaljujejo od osnovnih pojmov mehanike, saj je v novejših vozilih vse več sistemov, ki vozniku pomagajo peljati varno in po omejitvah. Pred leti smo iskali le servo volan, udoben sedež in štiri kolesa – tako malo je bilo potrebno da nas je avto pripeljal od Ljubljane do Portoroža. V primeru težav je vse rešil “duct tape”in par vezic.  Pa se vrnimo v preteklost.

Pred menoj pravkar stoji stara japonska limuzina v kovinsko rdeči barvi. Na videz vozilo ni nič kaj posebnega. Pa saj to o Japoncih že vemo. Japonci nikoli niso naredili posebej lepega vozila, kot so po temu znani Italijani. Japonci to pač niso. Tam daleč na vzhodu videzu posvečajo bore malo pozornosti, vse atribute rajši pokažejo v tehniki, inovacijah in pri izbiri materialov. Ime je Primera dobila po španski besedi, ki pomeni prvorazreden, najboljši, prvi primerki le-te pa so se pojavili v letu 1990. Drugi model (P11), kateri sedaj stoji parkiran pred menoj, se je pojavil pet let kasneje na Japonskem, še leto kasneje pa v Evropi.

Primera je kot večina japonskih vozil, na videz robustna, škatlasta, morda nekoliko dolgočasna. Videz popestri le zadnji “spojler“. Notranjost pa je popolnoma drugačna zgodba. V trenutku se vidi, da so japonski oblikovalci tukaj posvetili nekoliko več pozornosti. Materiali v notranjosti so odlični, več kot očitno je, da se tukaj ni varčevalo. Armaturna konzola je mehka, udobna in prijetna na dotik. Volanski obroč in ročica menjalnika sta v usnju. Plastike je presenetljivo malo. Pogrešam le nekoliko več odlagalnih mest in bolj prilagodljiv naslon za roke. Seveda me to ne odvrne od očitnega – želje po vožnji.

                          SPECIFIKACIJE:
Dolžina: 4481 mm
Medosna razdalja: 2704 mm
Širina: 1715 mm
Višina: 1410 mm
Teža: 1225 kg
Prostornina posode za gorivo: 60l
Prostornina motorja: 1998ccm
Moč motorja: 150 KM (110kw)
Največji navor: 181 Nm pri 4800 obratih
Končna hitrost: 218 km/h
Pogon: spredaj
Pospešek 0-100 km/h: 8,8 sek
Poraba goriva: 6,4 do 10,9l/100km
Menjalnik: 5-stopenjski ročni
Prostornina prtljažnika: 490 l
Dimenzije pnevmatik: 195/60/15
Država proizvodnje: Suderland, Anglija
Leto izdelave: 1998
Trenutna vrednost v Sloveniji: 1.000,00 – 2.000,00 eur
Strošek servisa na pooblaščencu: 200,00 eur

Po prvih prevoženih kilometrih bi voznik najrajši kar zakričal – od veselja, seveda. Položaj za volanom je vrhunski, delno usnjeni sedeži pa voznika kar objamejo. So nekoliko ožji, na ta račun pa nudijo vozniku odlično oporo. Vozne lastnosti so resnično prvorazredne, za to poskrbi nizko težišče vozila, fenomenalno podvozje in direktni volan. Med vožnjo se to vozilo v trenutku spremeni v najboljšega učenca, ki naredi vse kar mu naroči učitelj. Brez dvigovanja rok in nepotrebnih vprašanj.

Primero poganja klasični 4-cilindrski bencinski motor, ki proizvede 110 kW in 150 konjskih moči, ustvari pa 181 Nm navora pri 4800 obratih. Pogrešam nekaj več moči pod pokrovom motorja, pa sicer, kdo je pa ne? “Konjev” ni nikoli dovolj. Za maksimalni izkoristek moči seveda priporočam vožnjo v višjih obratih. Verjamite, takrat Primera ne bo rekla NE. Tudi vožnja skozi ovinke ji ne predstavlja nobenih težav – ravno nasprotno. To je definitivno njen as v rokavu, saj se ceste drži kot “pribita”, poleg tega pa ni nepotrebne elektronike, ki bi voznika lahko prikrajšala tudi za kakšen krajši zdrs zadka v ovinku – pa čeprav je vsa moč speljana na sprednji par koles. Podkrmarjenje? Tega pojma ta avto ne pozna. Verjetno večina veste, kako izgleda vožnja s 125ccm gokartom? Podobno je v Primeri. Vožnja je tako zabavna, da voznik tudi za trenutek ne pomisli da bi spustil stopalko za plin.

Po skoraj letu dni, odkar si lastim Nissan Primero, mi nasmeh z ustnic še ni izhlapel. Lahko bi rekla, da ljubezen na prvi pogled vendarle obstaja. V trenutku se zaljubiš v nekaj kar ima le redkokateri – prvovrsten občutek pri vožnji.

 
        Prednosti:
  • odlična lega vozila
  • podvozje
  • kakovostni materiali
  • zanesljivost, kvaliteta
        Slabosti:
  • dragi originalni nadomestni deli
  • težave z menjalnikom (lomljenje polosovin)
  • ob neprimernem servisiranju poraba olja
  • obledelost plastičnih stranskih ogledal

 

Kako je pred leti izgledal oglas za novo Nissan Primero, pa si lahko pogledate na spodnjem posnetku:

Ta vsebina je bila odstranjena zaradi vaših nastavitev za piškotke.
Za ogled te vsebine morate dovoliti piškotke.
Dovoli piškotke

Fotograf: Petra Živkovič
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG