Prikaži kategorije
Domov / Novice / Neverjetno nizke ocene varnosti za ameriške “mišičnjake”
STill 1

Neverjetno nizke ocene varnosti za ameriške “mišičnjake”


Ameriški inštitut za varnost na avtocestah je opravil test treh najbolj zaznamujočih ameriških športnih vozil, ki pa so v primerjavi z drugimi dosegla zelo neprepričljive rezultate.

IIHS (Insurance institute for highway safety) je v grobem prevodu Ameriški inštitut za varnost na avtocestah. Le-ti so pred kratkim opravili temeljite varnostne teste treh ameriških športnih ikon. Bok ob bok so postavili novega Ford Mustanga, Chevrolet Camara in Dodge Challengerja in nihče od treh ni osvojil najvišjega statusa varnosti.

Ford Mustang se je najbolje odrezal, saj mu je le malo zmanjkalo za uvrstitev v najbolj varno kategorijo. Izboljšati bi morali le varnost pri stranskem čelnem trku. Zelo dobro se je uvrstil tudi v štirih drugih testih in ker je opremljen s sistemom, ki voznika opozori na trk, je tudi najboljše opravil test.

STill 2

Dodge Challenger ni bil kos stranskem čelnem trku, saj se je tam zelo slabo odrezal. Sprednje levo kolo je ob trku potisnilo nazaj pod takim kotom, da bi v resnični nesreči voznik utrpel zelo hude poškodbe nog. Ostali testi so bili zadovoljivi.

Still 3

Chevrolet Camaro je izstopal v stranskem čelnem trku, kjer je školjka ostala zelo dobro ohranjena, pa tudi poškodbe na vozniku so bile minimalne. Kljub temu pa si ni zaslužil najvišjega statusa varnosti, saj se ni dobro odrezal na testu preverjanja moči strehe, podjetje pa tudi ne nudi sistema, ki bi opozoril voznika na trk.

STill 4

Več tudi v spodnjem prispevku:

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG