Prikaži kategorije
Domov / Avto Show / Najlepši avtomobili avtosalona v Ženevi
most-beautiful-cars-geneva-2016 (30)

Najlepši avtomobili avtosalona v Ženevi


Avtosalon v Ženevi je za javnost odprt od 3. pa vse do 13. marca, mi pa vam po obisku salona predstavljamo deset avtomobilov, ki so nas letos najbolj prepričali s svojim čudovitim izgledom.

Seveda je med tako velikim in raznolikim številom avtomobilov resnično težko izbrati le deset, ki bi jih uvrstili med najlepše, saj je zares lepih avtomobilov še precej več. A vendar sem pripravil seznam tistih, ki so v živo prepričali mene osebno, kar pa ne pomeni, da so to avtomobili, ki bodo všeč tudi vam. Vseeno upam, da boste uživali ob ogledu fotografij deset najlepših, ki vam jih predstavljam.

Aston Martin DB11

Angleži so spet očarali s to ekskluzivno in hkrati impresivno znamko vozil. Novi DB11 je k sebi resnično privabil ogromne gruče ljudi, ki se ga niso in niso mogli nagledati. Ima prav poseben šarm, ki zapelje še tako “trdosrčne”. Ko izvemo, da se pod pokrovom motorja bohoti 5,2 litra velik dvanajstvaljnik, ki lahko na cesto prenese 608 konjskih moči, pridobi pri marsikom globoko strahospoštovanje. Tudi 3,9 sekunde do stotice in najvišja hitrost okrog 320 km/h nista nič kaj zanemarljiva podatka.

Audi S4 Avant

Audijeva največja novost na letošnjem salonu je bil sicer novi Q2, osebno pa me je bolj navdušil karavanski A4, ki ga je v svoje roke vzel oddelek Audi Sport, kar pomeni, da je prejel bolj športen izgled, oznako S v imenu in štiri izpušne cevi na zadku. To pa so le nekatere zunanje spremembe, ki sicer naredijo avtomobil zares privlačen in očarljiv, a se bistvo “preobrazbe” skriva pod pločevino. S4 Avant namreč razvije 354 konjskih moči in 500 Nm navora, ki jih proizvaja 3,0-litrski šestvaljni TFSI.

BMW M2

Najtežje pričakovani bavarski malček M oddelka je nase vsekakor ujel mnogo pogledov. Že čudovita barva Long Beach Blue ga naredi skoraj nezgrešljivega. Majhna zasnova s pravimi agresivnimi linijami in športnimi elementi pa posamične sestavne dele tvori v popolno celoto. S tipičnimi in prepoznavnimi BMW linijami je pač očarljiv, hkrati pa ravno prav “nabildan” športnik, na katerega že nestrpno čaka veliko bodočih kupcev. Presenetljiv je tudi podatek, da tako majhen avtomobil s 1595 kilogrami poganja 3,0-litrski šestvaljnik s 370 konjskimi močmi in 465 Nm navora, kar zadošča za čas 4,3 sekunde do 100 km/h.

Bugatti Chiron

Definitivno avtomobil, katerega smo podzavestno čakali vsi. Njegov predhodnik, Veyron, je namreč pred leti osvojil zavidljiv naslov najhitrejšega avtomobila na svetu. Podjetje Bugatti obljublja, da bodo z novim Chironom naslov najhitrejšega podrli in ga postavili na novo. Čudovite linije, ki jih premore novinec, so zares očarljive. Šele ob podrobnem pogledu lahko vidimo, kako se vse krožne linije povezujejo in imajo svojo vlogo. Elegantno zaokrožen in hkrati agresiven športen izgled je ravno pravšnje razmerje za čudovitega Chirona. Hkrati pa seveda ne dvomimo niti v njegove zmogljivosti, za katere je zadolžen ogromen, 8,0-litrski W16 z zavidljivo močjo 1500 KM in 1600 Nm navora.

Ferrari GTC4 Lusso

Tudi Italijani vedo, kaj delajo. Še posebej veliko navdušenje je bilo letos nad novim GTC4 Lusso, ki najbolj spominja na model FF. Z nekoliko bolj napihnjenim zadkom je bolj prostoren in udoben potovalni superšportnik. Izgled je, kot je za Ferrarije znano, impresiven in očara, sploh, ko avtomobil vidite v živo.  Je nizek in širok z zelo dolgim pokrovom motorja, pod katerim se spet vrti cvileč V12 s prostornino 6,3 litra, 690 konjskimi močmi in 697 Nm navora. No, s slednjim športnik pospešuje vse do 335 km/h, prvo tromestno številko pa doseže v le 3,4 sekunde.

Honda NSX

Morda je za prisotnost na seznamu najlepših zaslužna kar Honda NSX sama, saj si je ob tako grozečem in jeznem pogledu iz oči v oči preprosto nisem upal izpustiti. In resnično je izgled nekaj posebnega. Zaobljene in hkrati ostre linije tako pomešajo občutja, da se lahko vanjo zagledajo celo tisti, ki se prepričujejo, da jim ni všeč. Še bolj pa preseneti njena hibridna motorna enota, ki je sestavljena iz električnega motorja in šestvaljnika, ki v sodelovanju proizvedeta 558 konjskih moči in 550 Nm navora. In pospešek do 100 km/h? 2,9 sekunde!

Mercedes-Benz S Cabriolet

Po kar 44 letih je Mercedes spet predstavil razred S z zložljivo streho. Priznati moramo, da jim je uspelo! Seveda pa ima prste vmes tudi Slovenec Robert Lešnik, ki je zaslužen za čudovit izgled vozila. Kot S Coupé je tudi kabriolet deležen čudovitih linij, prepoznavnih Mercedesovih LED luči in notranjosti z dvema ogromnima zaslonoma. S spuščeno streho je pravzaprav pravi šarmer, ki osvaja poglede mimoidočih, v najmočnejši različici S 65 Cabriolet pa seveda nase opozori tudi z brutalnim rohnenjem, kot smo ga vajeni pri Mercedesovih AMG modelih. 630 KM in 1000 Nm navora iz 6,0-litrskega V12 vsekakor zadošča za “dinamično” vožnjo. Če je hitrost do stotice v 4,1 sekunde za vas dovolj dinamično …

Rimac Concept One

Uau! Sploh takrat, ko izvemo, da avtomobil prihaja iz sosednje Hrvaške in je povsem električen. Že ob prvem pogledu nanj lahko opazimo, kako širok in nizek je, kar poudari njegov športni značaj. Vseeno pa je oblikovan z odličnim občutkom za estetiko, kar ga naredi zares privlačnega. Kljub veliki tehnološki naprednosti avtomobil pretirano ne poudarja svoje futurističnosti. Sicer pa uporablja kar štiri elektro motorje s skupno močjo 1088 KM in 1600 Nm navora, kar nastopač s pomočjo štirikolesnega pogona izkoristi za doseg stotice v le 2,6 sekunde! Pospeševanje se ustavi šele pri 355 km/h.

Volvo V90

Volvo zadnje čase resnično navdušuje. Vse se je začelo z novim XC90, se nadaljevalo z S90 in dopolnilo z V90. Sprednje LED luči, prelepa oblika in kakovostna notranjost so le nekateri elementi, ki mu pridajo lepoto. Tudi pri motorni tehnologiji je Volvo ponudil napredni, T8 priključni hibrid, ki razvije 407 konjskih moči (bencinski motor 320 KM, električni motor 87 KM), ki obljublja porabo 1,7 l/100 km. Čudovit, prostoren in napreden v enem? To je Volvo V90!

Volkswagen T-Cross Breeze

Presenečenje podjetja Volkswagen je T-Cross Breeze. Navdušujoča mešanica segmenta SUV s kabrioletom je obrodila pozitivne sadove. Ko sedite za volanom, lahko v mislih odtavate v vroč, sončen dan, na čudovite ceste ob peščeni plaži, kjer vam skozi lase prijetno pihlja veter … Notranjost prepriča z resnično malim številom fizičnih gumbov, kar daje občutek preprostosti in urejenosti. Kvalitetni materiali dobro počutje v kabini še poudarijo. Da je avtomobil bolj mladostniški, pa kažejo razgibane linije in zanimivo oblikovani sprednji žarometi.

Teh deset avtomobilov me je letos v Ženevi najbolj zaznamovalo. Se strinjate z izborom? Kateri je vaš najljubši?

Fotograf: Jan
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG