Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Ferrari / Najhitrejši Ferrari vseh časov – 812 Superfast!
AVTOBLOG-Ferrari-812superfast-v12-f12berlinetta-365gt4 (3)

Najhitrejši Ferrari vseh časov – 812 Superfast!


Dame in gospodje, to je najbolj dovršen Ferrari vseh časov! Imenuje se Ferrari 812 Superfast in je popolna zamenjava za obstoječo F12 Berlinetto.

Kljub temu, da gre za dokaj smešno oznako modela, si le-to pošteno zasluži zaradi najbolj zmogljivega atmosferskega agregata na svetu. V12 agregat proizvede 800 konjskih moči, oziroma 60 konjev več kot pri obstoječem 6.3 V12 agregatu v F12 Berlinetti, to pa pomeni da je 812 Superfast Ferrarijev najhitrejši in najmočnejši serijski avto v zgodovini znamke. Vsa surova moč je na voljo pri 8,500 obratih na minuto, kjer se vam bodo brez dvoma kot posledica neverjetnega zvoka naježile kocine, medtem ko je 700 njutnometrov navora na voljo pri 7,000 obratov na minuto. To dvoje mu omogoča pospešek do stotice v le 2,9 sekundah, pospeševal bo pa vse do 340 kilometrov na uro. Pri hitrem pospeševanju bo veliko nalogo imel tudi 7 stopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko in natančno izračunanimi razmerji prestav. Ferrari je tako moč dosegel z višjim pritiskom v dovodu goriva ter z uporabo variabilne geometrije.

AVTOBLOG-Ferrari-812superfast-v12-f12berlinetta-365gt4 (6)

Kot prvi Ferrari bo na voljo tudi z električnim volanskim mehanizmom imenovanim EPS(F12 Berlinetta je imela hidarvlični sistem), peto generacijo sistema SSC, ki nadzoruje bočno drsenje vozila ter z drugo generacijo Virtual Shot Wheelbase sistema, Ferrarijevega sistema kjer zavijajo kar vsa štiri kolesa. Kljub vsej tej tehnologiji, pa kot F12 Berlinetta tehta le 1,525 kilogramov. Sprednji konec vozila nosi 47 odstotkov vse teže, medtem ko zadnji konec vozila nosi 53 odstotkov vse teže.

AVTOBLOG-Ferrari-812superfast-v12-f12berlinetta-365gt4 (7)

Pri Ferrariju trdijo podobnost zunanjosti z modelom 365 GTB4 iz leta 1969. O tem presodite sami, nedvomno pa so opazne velike reže za zajem zraka, ki naj bi izboljšale ”downforce”. Prepoznavna rdeča barva vseh Ferrarijev se tokrat imenuje Rosso Settanta, posebna barva za obletnico 70 letnice delovanja podjetja.
Znotraj najdemo nov volanski obroč, drugače zasnovane merilnike na prenovljeni armaturni plošči, ergonomija pa ostaja enaka. Več informacin bo na voljo na 87. Ženevskem avtomobilskem salonu naslednji mesec, do takrat pa si prosimo oglejte našo galerijo Ferrarija 812 Superfast.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG