Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Najboljše avtomobilske potniške kabine
best-interior-cars-12

Najboljše avtomobilske potniške kabine


Sprva je bila glavna naloga avtomobila zgolj prevoz potnikov oz. tovora. Z leti pa so avtomobili pridobili na udobnosti, zmogljivosti, lepšem izgledu … Kot potniki v avtomobilu imamo še največ opravka prav z notranjostjo vozila, ki je trenutno na zelo visokem nivoju. Predstavljamo vam nekaj najboljših na trgu.

Mercedes je nedavno predstavil notranjost svoje luksuzne limuzine razreda E, ki bo prišla v prodajne salone prihodnje leto in postavlja visok standard kvalitetne notranjosti. Zato je ravno zdaj pravi čas, da pogledamo, kaj je trenutno na trgu na najvišjem nivoju in katero vozilo si morate privoščiti, če iščete luksuzen in udoben avtomobil z lepo in uporabno notranjostjo.

1. Range Rover

best-interior-cars-01

Ena glavnih favoritov je zagotovo notranjost vozil Range Rover, ki je sinonim za eleganco in udobje.

2. BMW serije 7

best-interior-cars-02

Čudovito in prilagodljivo okolje, ki si ga lahko sestavite po svojem okusu. Predvsem pa nova sedmica preseneti z ogromno količino tehnologije; med drugim je opremljena s sistemom za upravljanje z gestami, zaslonom na dotik, kar štirimi različnimi parfumi po vaši želji, ionizatorjem zraka ter masažnimi sedeži, ki poskrbijo za sproščenost celotnega telesa na vašem dolgem potovanju.

3. Mini Clubman

best-interior-cars-03

Res je, da je notranjost sodobnih Minijev zelo specifično področje, kjer lahko le-to obožujete al pa ga sploh ne prenesete. In ko vam je notranjost bavarskega angleža enkrat všeč, vas novi Clubman še dodatno pritegne in potegne v Mini svet. O tem priča 8,8-palčni zaslon, ki se bohoti na sredinski, starinski armaturni plošči, mehki usnjeni sedeži v modrem odtenku in notranje obloge na vratih, ki jih lahko izberete v različnih barvnih odtenkih.

4. Rolls-Royce Phantom

best-interior-cars-04

Priznajmo si, BMW serije 1 sicer uporablja veliko bolj napreden in uporaben navigacijski sistem, vendar na trgu ni niti enega samega avtomobila, ki bi se lahko vsaj dotaknil Phantomovega občutka mogočnosti. Od puhaste preproge, lesa, mehkega usnja, “zvezdnatega neba” nad vami, pa vse do premišljeno elegantnih detajlov – vse to je nekaj, kar razumeta le Rolls-Royce in Bentley. Potovati v Phantomu je v polnosti razumeti pomen besede udobje.

5. Mazda MX-5

best-interior-cars-05

Avtomobili ne potrebujejo biti pregrešno dragi, da so opremljeni z dobro notranjostjo. Na to nas opominja zadnja generacija Mazdinega odličnega športnega avtomobila. Kot preostanek avtomobila je poudarek predvsem na uporabnosti in ne toliko na udobju, vendar je za ta majhen športen avtomobil to ravno pravšnji kompromis.

6. Tesla S

best-interior-cars-06

Iskreno povedano bi bila Tesla S brez ogromnega navpično postavljenega zaslona na dotik na sredini armaturne plošče na pogled prav povprečen avtomobil z odličnimi voznimi lastnostmi. Pa vendar je zaslon prisoten in med kupci zelo priljubljen, saj ponuja brskanje po svetovnem spletu, uporabo Googlovih zemljevidov, dostop do Teslinih programskih nadgradenj sistema in mnoge druge funkcije.

7. Pagani Huayra

best-interior-cars-07

Vsekakor avtomobil za ljubitelje ogljikovih vlaken, saj se zdi, da je celotna notranjost odela v le-ta. Pa vendar je poleg lahkega materiala prisotno tudi usnje s čudovitimi šivi in izvrstni aluminijasti detajli.

8. Audi A6

audi a6

Sicer na trgu že nekaj časa, pa vendar se A6 lahko pohvali s kakovostno notranjostjo, ki spada med najboljše v tem razredu. Preprosta, elegantna in lepa. Daje občutek, da bo ostala v samem vrhu za vedno.

9. Bentley Flying Spur

best-interior-cars-09

Notranjost prav vsakega Bentleya je nekaj posebnega, Flying Spur pa je najboljša kombinacija elegantne športnosti, ki jo podjetje ponuja. Odlično usnje z rombastimi šivi, ki so že skoraj prepoznavni znak znamke, združeni s kvalitetnimi materiali, dajejo resničen občutek povezanosti z avtomobilom.

10. Audi TT

best-interior-cars-10

Prvi model podjetja Audi, ki je prejel čudovito noviteto – virtualni kokpit, kjer se namesto sredinsko nameščenega zaslona pred voznikom v 12,3-palčni veličini baha zaslon, ki združuje digitalne števce hitrosti, navigacijsko napravo in radio. Izgleda odlično, deluje pa še bolje, kot se za tako znamko, kot je Audi, tudi spodobi.

11. Volvo XC90

best-interior-cars-11

Zadnji, a nič slabši od ostalih, je Volvov novi XC90, ki je skoncentriran na udobje in razkošje z namenom postati pravi tekmec nemškim premium avtomobilom. Oskrbljen je s kakovostnim lesom in usnjem iz daljne Skandinavije.

In katera notranjost je najlepša po vašem mnenju?

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


  1. matej says:

    cisto ste pozabili na italijanske notranjosti kot so lancia, alfa… pa kje je mercedes s class ali pa maybach

AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG