Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Najbolj varčni in privlačni kupeji na trgu!
most-efficient-coupes (31)

Najbolj varčni in privlačni kupeji na trgu!


Stilsko privlačni, praktični in ekonomični avtomobili? Vse v enem? Ja, lahko imate najboljše iz vseh področij s povprečno porabo 6,3 l/100 km in manj …

Pozabite na uradne podatke o povprečni porabi vozil, ki so izvedeni v idealnih pogojih v zaprtih laboratorijih. Revija What Car? je izvedla test resnične povprečne porabe, kjer so s testiranjem prišli do tistih pravih vrednosti, ki jih voznik doseže na javnih cestah z vsemi nakloni in drugimi nepredvidljivimi situacijami, ki se pojavljajo na cestah v realnih razmerah. Predstavljamo vam ugotovitve izvedenega testa in z njimi šest najboljših, stilsko dovršenih kupejev. Vse poganjajo dizelski agregati z ročnim ali samodejnim menjalnikom in prav vsi dosežejo povprečno porabo pod 6,3 l/100 km.

6. BMW 640d Coupé - uradna povprečna poraba 5,5 l/100 km, dejanska povprečna poraba 6,2 l/100 km

Če iščete učinkovitost in varčnost, je slednji motor prava izbira za BMW-jevo hitro in prefinjeno serijo 6 Coupé. Otrokom bo na zadnjih sedežih več kot udobno, prtljažni prostor “pogoltne” presenetljivo veliko prtljage, hkrati pa velja za odličen potovalni avtomobil, kljub nekoliko tršemu in bolj športno naravnanemu vzmetenju.

5. BMW 420d Gran Coupé xDrive  - uradna povprečna poraba 4,9 l/100 km, dejanska povprečna poraba 5,8 l/100 km

Naslednji zelo varčen primerek iz bavarskih vod je prav gotovo serija 4, ki je zelo zabavna za vožnjo. Zaradi oznake Gran Coupé omogoča lažje vstopanje in izstopanje na zadnje sedeže in v svoji elegantni kabini brez problema postreže s prostorom za štiri odrasle osebe. Prtljažni prostor je praktičen, edino 2,0-litrski dizel bi bil lahko še za odtenek bolj izpopolnjen.

4. Mercedes-Benz E220 CDI Coupé - uradna povprečna poraba 4,8 l/100 km, dejanska povprečna poraba 5,7 l/100 km

Pozabite na AMG Sport paket z nekoliko pretrdim podvozjem. Priporočamo vstopni model Mercedesovega E220 s samodejnim menjalnikom. Serijsko je na voljo z satelitsko navigacijo, digitalnim radiem in uporabnimi volansko-asistenčnimi programi.

3. Audi TT 2.0 TDI - uradna povprečna poraba 4,2 l/100 km, dejanska povprečna poraba 5,5 l/100 km

Audijeva uspešnica TT je dobila precej pohval po zaslugi dobre opremljenosti potniške kabine, vključno s povsem digitalnim instrumentalnim prikazovalnikom Virtual Cockpit in udobnimi sedeži, ki se izkažejo tudi na daljših potovanjih. Na testu je v mestu dosegel porabo 6,3 l/100 km, na avtocesti pa le 5 l/100 km.

2. Audi A5 2.0 TDI – uradna povprečna poraba 4,2 l/100 km, dejanska povprečna poraba 5,5 l/100 km

Najbolj varčen Audi A5 je izpopolnjen in dobro opremljen 2,0-litrski TDI z ročnim menjalnikom. Večconska klimatska naprava, ogrevani usnjeni sedeži in Bluetooth so le del standardne opreme, vseeno predlagamo doplačilo paketa tehnologije, ki poleg drugih pripomočkov vključuje satelitsko navigacijo. Le stopalke se lahko za nekatere izkažejo kot neprijetne.

1. BMW 220d Coupé - uradna povprečna poraba 4,5 l/100 km, dejanska povprečna poraba 5,1 l/100 km

Zmagovalec v primerjalnem testu varčnosti med privlačnimi kupeji je BMWjev najmanjši kupe serije 2. Avtomobil, ki bo poleg dveh odraslih v zadnjo vrsto raje sprejel dva otroka ali pa le veliko prtljage. V različici 220d ima dovolj moči, le zvok pri nižjih obratih je nekoliko neizpopolnjen. Kljub vsemu ostaja eleganten, udoben in zabaven za vožnjo.

Če torej iščete lep in hkrati varčen avtomobil lahko izbirate med zgoraj naštetimi. Ne bo vam žal!

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


Komentiranje je zaključeno.

AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG