Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Ferrari / Na Hrvaški stezi se pomerijo Tesla P90d, Rimac in LaFerrari
Rimac_Laferrari (2)

Na Hrvaški stezi se pomerijo Tesla P90d, Rimac in LaFerrari


Angleški profesionalni voznik Archie Hamilton je v Zagrebu združil tri zelo hitre primerke športnih vozil in jih med seboj primerjal na stezi dolžine 402 metrov. Hrvaško podjetje Rimac se je tako pomerilo s trenutnim kraljem superšportnih vozil, Ferrari LaFerrarijem.

Archie Hamilton ima na svojem YouTube kanalu že več kot 25.000 naročnikov in nekaj več kot milijon skupnih ogledov vendar to niti ni tako pomembno. Pomembno je dejstvo, da se Archie ukvarja z dirkanjem vozil in je tudi profesionalni voznik na dirkah LeMans in Corvette GT2 V8. Včeraj pa je objavil svoj najnovejši posnetek, kjer je na stezi v Zagrebu med seboj primerjal pospeške Tesline limuzine z oznako P90d, Ferrari LaFerrarija in hrvaškega električnega superšportnika podjetja Rimac z oznako Concept One. Poudarek je bil bolj prikaz moči med slednjima dvema, Tesla pa je bil prisoten samo za primerjavo v pospeševanju proti sorodnem električnem Rimac kupeju.

Rimac_Laferrari (1)

Rimac Coupe One ima skupno moč 1.088 konjskih moči in eksplozivnih 1.600Nm navora, kar požene kup električne lepote do 100km/h v le 2.6 sekundah. To je čas, ki ga dosegajo ekstremno dragi in prestižni superšportniki kot je LaFerrari, zato je bil to zelo primeren konkurent. Ferrari LaFerrari poganja 6.3-litrski V12 motor, ki proizvede 789 konjskih moči, kot dodatek pa ima vstavljen KERS sistem shranjevanja kinetične energije, ki med zaviranjem shranjujejo energijo in jo med pospeševanjem ponovno uporabijo. Ta sistem dvigne moč na skupnih 950 konjskih moči zato je tudi tako primerljiv s hrvaško električno puščico. Na papirju torej potrebujeta enak čas do 100km/h, vendar kot boste videli v posnetku, je na asfaltu rezultat malo drugačen.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG