Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Na cesti opažen testni Mercedes-AMG GT R!
mercedes-amg-gt-r-16

Na cesti opažen testni Mercedes-AMG GT R!


Včasih manj pomeni več. Sploh v danem primeru, kjer na fotografijah videni Mercedesov športnik nosi le kamuflažne vzorce in nikakršnih večjih kamuflažnih pomagal za prikrivanje njegove prave oblike. No, najverjetneje pa bo novinec prikrajšan tudi za marsikateri kilogram.

Zaenkrat je vse sicer še vedno zavito v tančico skrivnosti, nikakor pa ne bomo zgrešili, če bomo trdili, da bo različica R pri Mercedesovem modelu AMG GT uporabljala že poznan in preizkušen recept: manjša teža, več moči in več uporabnih dodatkov. O slednjem je namreč potrebno razmišljati kot o GT3 pri Porschevem 911 ali o Ferrarijevem 458 in šele takrat boste dobili pravo idejo o prihajajočem Mercedes-AMG GT R.

4,0-litrski twin-turbo V8 bo najverjetneje prinesel zaželeno osvežitev konjenice, ki se bo po napovedih sodeč gibala okrog 550 konjskih moči, kar je občuten rezultat v primerjavi z osnovnim modelom GT s 460 KM in modelom S s 503 KM.

mercedes-amg-gt-r-02

Kot je moč razbrati že iz fotografij, bo AMG GT R odet v bolj agresiven aerodinamični paket, sédel pa bo tudi na trše in znižano športno podvozje. Omenjene lastnosti ga naredijo za najbolj primernega kandidata za t.i. različico Black Series, vendar slednjega naziva Mercedes žal ni uporabil že nekaj let. Prejšnji Black modeli so bili sicer resnično ustvarjeni za dirkališče, od novega AMG GT R pa je pričakovati, da bo kljub svoji športnosti zelo prilagodljiv, saj bo uporabljal vso napredno prilagoditveno tehnologijo – štirikolesno krmiljenje, prilagodljive blažilnike, aktivne aerodinamične elemente in drugo učinkovito in za odličen avtomobil še kako potrebno opremo.

Novi AMG model naj bi bil po govoricah sodeč predstavljen letos poleti, vsekakor pa ga bomo do uradnega razkritja še “videvali” na javnih cestah. Zaenkrat pa bodo morale zadoščati fotografije paparacev, ki so testne voznike z AMG GT R ujeli pri njihovem delu.

Vir: Autoblog
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG