Prikaži kategorije
Domov / Novice / Mimo Trojan zdaj največ 100km/h, sicer vas čaka kazen…
Trojane_Radar_ (1)

Mimo Trojan zdaj največ 100km/h, sicer vas čaka kazen…


Omejitev na štajerski avtocesti med predorom Trojane in Podmilj je 100km/h. Na tem območju bodo kmalu začele potekati meritve povprečne hitrosti vozil in če boste prekoračili magično število 100km/h, boste prejeli kazen.

Že pred letom dni smo izvedeli, da bodo na štajerski avtocesti med predorom Trojane in predorom Podmilj potekale meritve povprečne hitrosti voznikov, vendar do danes kazni še ni bilo. Kmalu pa se bo to spremenilo. Najkasneje bo do konca julija omenjen sistem začel delovati in bo deloval naslednjih 6 mesecev, kar bo tudi na nek način poskusna doba, v kateri se bodo na koncu odločili ali bodo šli v nakup ali ne. Podjetje 3M, ki je proizvajalec merilnih naprav pričakuje pisno uradno odobritev s strani urada RS za meroslovje v prihodnjih dneh, nato pa se bodo meritve lahko začele. Na območju kjer je omejitev vseskozi omejena na 100km/h pa je glede na analize Darsa, kar tri petine voznikov vozilo hitreje od omejitve. Najvišja hitrost je segala vse tja do 218km/h.

Trojane_Radar_ (2)

Sistem sicer meri le voznike v smeri iz Maribora proti Ljubljani, vendar lahko zazna in oceni vsa vozila ki so tisti trenutek na tistem odseku ceste. Prva kamera, nameščena na portalu pred predorom Trojane fotografira in si shrani registrsko številko vozila, nato pa pri izvozu iz predora Podmilj, druga kamera naredi enako. Obe kameri nato pošljeta registrsko številko v pristojni nadzorni center in če je prek ustreznega merilnega sistema ugotovljena prekoračitev hitrosti nad 100km/h, kamera posreduje tudi fotografijo vozila v nadzorni center.Na prvi pogled to izgleda tudi kot zbiranje informacij o lokaciji vozil, vendar Dars poudarja, da v primeru ko kršitev ne bo zabeležena, se bo fotografija takoj uničila. V primeru kršitve pa se bo fotografija posredovala na strežnik, ki je v pristojnosti policije. Pravijo, da s podatki tudi ne bo mogoče manipulirati oziroma jih brisati ali spreminjati zagotavlja Dars. Previdnost torej ne bo odveč.

Trojane_Radar_ (1)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG