Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Mercedes bo širil ponudbo z novimi modeli AMG 43
Mercedes-AMG GLC 43 Coupé; 2016

Mercedes bo širil ponudbo z novimi modeli AMG 43


Mercedes-Benz pripravlja bolj in bolj brutalna visokozmogljiva vozila, nekoč običajni modeli AMG pa se sedaj močno približujejo točki, ko bodo nadomestili nekdanje posebne modele Black Series. A vse to se dogaja z namenom, saj bodo nekoliko bolj ljudske športnike sedaj nadomeščali modeli AMG 43.

Vsem je jasno, da vsak kupec ob misli na športen avtomobil pred očmi ne vidi prestižnega, grobega in nasilno brutalnega Mercedes-AMG E63 S 4Matic+ z ogromnim in nevarno rjovečim 4,0-litrskim osemvaljnim motorjem, dobrimi 600 konjskimi močmi in 850 Nm navora. Niti ne pospeška, ki vozilo iz mesta izstreli v le 3,4 sekunde in se ustavi šele pri elektronsko omejenih 250 km/h.

mercedes-amg-43 (19)

Kupci si dandanes želijo nekja bolj poskočnega, izstopajočega, a še vedno lepo rohnečega. Pododdelek Mercedes-AMG z vozili AMG 43 je tako kot nalašč za željne športno-ljudskih vozil. In prav modeli z oznako AMG 43 se bodo močno razširili in zapolnili vrzel med običajnimi modeli Mercedes-Benz in najmočnejšimi AMG 63. AMG 43 je pravzaprav podobno kot so vozila S pri znamki Audi in vozila M Performance pri bavarskem BMW – izboljšana zmogljivost, ki ostaja v obvladljivih mejah normale in udobja.

Trenutno Mercedes na trgu ponuja devet takšnih modelov; dvoseda SLC43, križanca GLC43, limuzino, kupeja in kabrioleta C43. V naslednjih mesecih se bo omenjenim pridružila še  limuzina E43, veliki SUV kupe GLE43 Coupe in GLC43 Coupe. Prav zdaj pa se v to linijo vozil priključuje tudi konvencionalen križanec GLE43.

2017 Mercedes-AMG GLE43 SUV

Namesto velikega in težkega motorja V8 so modeli AMG 43 preskrbljeni z močjo, ki izhaja iz 3,0-litrskega šestvaljnika z dvema turbo polnilnikoma. Ti motorji so še vedno izdelani po Affalterbachovem standardu “en mož, en motor”, kar pomeni, da en sam delavec v celoti izdela motorno enoto za vozilo. Takšna enota razvije 362 konjskih moči (pri novem E43 pa celo 396 KM), povezana pa je z devetstopenjskim menjalnikom in štirikolesnim pogonom 4Matic (razen zadaj gnanega SLC43).

Novi GLE43 je največji iz oddelka AMG 43, naprodaj pa bo v prvi četrtini letošnjega leta.

S širitvijo modelov AMG 43 se bo tako prav za vsakega kupca našel primeren športnik za vsakdanjo uporabo.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG