Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Mercedes Benz razred A: notranjost v stilu ‘S-klase’
Mercedes-A-Class-4

Mercedes Benz razred A: notranjost v stilu ‘S-klase’


Mercedes zaključuje z razvojem prihajajočega razreda A, katerega notranjost je fotografom med testiranji na Nurburgringu uspelo ujeti v fotografski objektiv. Precej spominja na modela E in S, česar ne moremo ravno grajati.

Na srečo smo še pred uradno predstavitvijo na frankfurtskem avtomobilskem salonu v septembru poleg že videne zunanjosti, dobili še približen vpogled v notranjost prihajajočega Mercedes Benz razreda A. Tega so v fotografski objektiv ujeli med zaključki testiranj na slovitem zelenem peklu. Od zunaj je takoj prepoznaven, saj je Mercedes uporabil bolj evolucijski pristop, vendar vseeno lahko vidimo nove, spremenjene elemente, kot so ožje luči in vzvratna ogledala pozicionirana na vratih. Bližnji pogled razkriva tudi daljša zadnja vrata, ki nakazujejo na možnost prostornejše zadnje klopi za potnike.

Mercedes-A-Class-10

Poleg zunanjosti, ki smo jo v kamuflaži videli tudi že poprej, smo sedaj dobili tudi vpogled v notranjost. Ta je na fotografijah sicer še polna različnih instrumentov in nekaj zaščitne kamuflaže pa vendar lahko vseeno razberemo veliko značilnosti. Prototip ima nameščen precej debel volanski obroč, okrogle zračnike in digitalne merilnike, ki povsem spominjajo na tiste iz večjih razredov E in S. Ravno tako uporablja poznano arhitekturo armaturne plošče, gumb za zagon motorja in info-zabavni sistem z relativno majhnim zaslonom (čeprav ne dvomimo, da se lahko pod prevleko skriva tudi kakšno presenečenje).

Ravno razred A naj bi bil prvi iz obsežne serije novih kompaktnih avtomobilov te prestižne nemške znamke, ki bodo grajeni na MFA2 platformi, ta pa naj bi bila po pričakovanjih večja in lažja od trenutne. Motorna paleta naj bi se raztezala od vstopnih trivaljnikov do močnih 2.0 litrskih turbobencinskih agregatov, ravno slednji pa bodo uporabljeni v prihajajočih športnih modelih in sicer naj bi prvič videli model  A40 AMG z okoli 340 konjskimi močmi, poleg tega pa bo seveda ostal brutalen A45 AMG, ki bo proizvajal kar 400 konjskih moči.

Mercedes-A-Class-7

Fotograf: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG