Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Aston Martin / Mercedes-AMG pripravlja hiper-avto osnovan na dirkalniku F1
Mercedes-Benz_Hiper_Sportnik (2)

Mercedes-AMG pripravlja hiper-avto osnovan na dirkalniku F1


Poleg prihajajočega združenega produkta Aston Martina in Red Bulla ki bo nosil ime AM-RB 001, pa so pri Mercedes-AMG oznanili prihod konkurenčnega vozila, ki bo osnovan na dirkalniku Formule 1, a bo primeren za vožnjo po mestnih cestah.

V svetu kjer proizvajalci avtomobilov dnevno iščejo načine kako znižati porabo goriva in zmanjšati količino izpušnih plinov ter emisij, je za starokopitnega ljubitelja vozil zelo lepo slišati, da so nekateri proizvajalci še vedno osredotočeni na maksimalno zmogljivost in izdelavo vozila, ki bo v vseh pogledih boljši kot konkurenčno vozilo. Prav to se pa trenutno dogaja med podjetji Aston Martin in Mercedes-Benz, ki vsak po svoje razvijata revolucionarna primerka novodobnih hiper-športnikov.

Aston Martin V8 Vantage Roadster vs. Mercedes-Benz SL63 AMG

Aston Martin je pred nekaj meseci oznanil prihod mogočnega hiper-športnega vozila, ki ga bodo izdelali s pomočjo podjetja Red Bull. AM-RB 001 bo vozilo, ki bo proizvedlo 1.000 konjskih moči in bo s težo 1.000 kilogramov omogočalo razmerje med močjo in težo vozila 1:1. Tako zmogljivost smo do danes opazili le pri norem Koenigseggu One:1, zato so vozila s takim razmerjem teže in moči še prava novost v svetu avtomobilizma. Sodeč po nedavnih informacijah, pa bomo kmalu dobili novega predstavnika, s strani podjetja Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz_Hiper_Sportnik (9)

Predstavniki podjetja Mercedes-AMG so za spletno stran TopGear.com potrdili, da je novi hiper-športnik trenutno v fazi izdelave. Prvotno so se pojavile govorice, da bo Mercedes pripravil konkurenčno vozilo, ki se bo spopadlo z vozili kot so Ferrari LaFerrari in Porsche 918, vendar pa današnje informacije razkrivajo da Mercedes-Benz meri še višje. Pravijo, da bo osnovan na dirkalniku Formule 1, kot ga vozi trenutni aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton in bo nosil zmogljivosti tega dirkalnika.

Mercedes-Benz_Hiper_Sportnik (4)

Za moč bo poskrbel drobcen 1,6-litrski V6 motor, ki bo s pomočjo turbo-polnilnika proizvedel med 1.000 in 1.500 konjskih moči. Enak motor uporabljata Lewis Hamilton in Nico Rosberg v svojih dirkalnikih F1, vendar je tam moč omejena na “le” nekaj več kot 900 konjskih moči. Nov cestni dirkalnik bo opremljen tudi z KERS (Kinetic Energy Recovery System), sistemom za ohranjanje kinetične energije, ki bo omogočil dodatno moč in bo tako dovolj zmogljiv, da se bo postavil po robu velikemu V12 motorju, ki bo vstavljen v AM-RB 001 vozilo.

Mercedes-Benz_Hiper_Sportnik (5)

TopGear.com prav tako razkriva informacijo, da bo produkt Mercedes-AMG sestavljen na enodelni (monocoque) osnovi izdelani iz ogljikovih-vlaken in bo z gullwing “galebjimi krili”, oziroma navzgor odpirajočimi se vrati spominjal na legendarnega Mercedes-Benz 300 SL in nedavnega SLS AMG. Nosil bo tudi značilnosti dirkalnika Formule 1 in dirkalnika LeMans dirk z oznako LMP1. Opremljen bo z najnaprednejšo tehnologijo in seveda prestižnimi dodatki. Ker bo leta 2017 tudi okrogla 50. obletnica podjetja AMG, bo prihodnje leto tudi popolno leto za predstavitev novega hiper-športnika, s katerim bi lahko oznanili pol stoletja izdelave mogočnih vozil AMG.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


  1. rudi says:

    ta avto je narejen s pomocjo direktorja video igre Gran turismo,malo prebrskajte pa dodajte.

AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG