Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Mercedes-AMG E43 4Matic je prvi od dveh AMG zveri letos!
Mercedes_AMG_E43 (12)

Mercedes-AMG E43 4Matic je prvi od dveh AMG zveri letos!


Konkurent Audijevi S-liniji ter BMWjevim M Performance vozilom, tokrat E43 AMG kaže zobe z unikatno obliko in veliko manjšim motorjem. Nemški inženirji so tako spet pokazali, zakaj so vodilni na svetu.

Še pred avto-salonom, ki se začne prihodnji teden v New Yorku, je Mercedes-Benz predstavil prvega izmed dveh izdelanih AMG vozil že pete generacije E klase. Prodaja se začne že Septembra, do takrat bo pa podjetje pobiralo naročila, ki jih sigurno ne bo malo. S to novo generacijo so še izboljšali vizualni učinek in tako izgleda zelo privlačno. To omogoči podaljšana oblika in mehke prehodne linije. Na sprednjem odbijaču so večje reže za zrak, reža za hladilnik je v diamantnih vzorcih, širši so tudi pragovi, na zadnjem odbijaču pa je integriran difuzor. Štirje izpuhi v obliki trapezov za vizualni kot tudi zvočni učinek so standardni, kot tudi 19-colska platišča.

Mercedes_AMG_E43 (4)

Vso to lepoto in eleganco pa bo v pogon spravil tokrat “miniaturni” 3-litrski V6 motor s turbopolnilnikom, ki proizvede pičlih 395-konjskih moči pri malo višjih, 6100 obratih na minuto. Pomembno je tudi to, da ta motor proizvede višjo specifično moč v primerjavi s 502-konjskim 4-litrskim V8 motorjem. Ta trilitrski ekskluzivneš proizvede kar 132 konjskih moči na liter proti 126 konjskimi močmi pri V8 motorju.

Mercedes_AMG_E43 (7)

Tehta 1765 kilogramov, kar niti ni tako malo in s časom 4.6 sekund do 100km/h je zelo impresiven. To deloma omogoči tudi količina navora, ki pri tem AMGju znaša 520Nm, ter zavidljivi 4Matic pogon na vsa štiri kolesa. Povezavo motorja s kolesi pa omogoča 9-stopenjski avtomatični menjalnik, ki je bil prilagojen AMG-jevim nastavitvam krajšega časa trajanja menjavanja prestav,  ter možnost zadržati obrate na rdeči liniji namesto, da bi prestavil v višjo prestavo. Ima tudi več funkcij, Eko, Komfort, Individualno, Sport, Sport plus ter ročno prestavljanje.

Mercedes_AMG_E43 (1)

Končna hitrost je omejena na 250km/h, kot tudi pri glavnem rivalu Audi S6, kombinirana poraba pa je 7l/100km. AMG je predelal tudi vzmetenje, ki ima večcevne zračne vzmeti, ki omogočajo tri različne načine prilagajanja: Comfort, Sport in Sport plus. Prav tako pa je nastavljiv elektro-mehanski volan ter krmiljenje, ki s pomočjo prilagodljivega vzmetenja nudi dva načina vožnje: Comfort ali Sport. V notranjosti ima vse potrebne funkcije za najenostavnejšo vožnjo in maksimalno udobje. Na voljo bo tudi karavan, vendar še ni uradno predstavljen. Prav tako še ni znana uradna cena, bo pa po vsej verjetnosti okrog 80.000€.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG