Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Porsche / “Mala” Porschejeva zverina – Macan GTS
porsche-macan-gts-02

“Mala” Porschejeva zverina – Macan GTS


Že tako uspešni križanec Macan je dobil še bolj atletsko podobo agresivnih linij. Mnogi črni dodatki poudarjajo njegovo dirkaško dušo, kar izraža njegov pravi karakter in njemu najljubšo lokacijo – dirkališče.

Macan GTS se tako uvršča med šibkejšega Macana S in močnejšega Macana Turbo in ima poudarek še na boljših voznih lastnostih. Njegov 3,0-litrski twin-turbo V6 premore 360 konjskih moči in 500 Nm navora, kar na vsa štiri kolesa prenaša 7-stopenjski PDK menjalnik z dvojno sklopko. 100 kilometrov na uro doseže v 5,2 sekunde, dodatni športni paket Sport Chrono pa pospeševanje skrajša na okroglih 5 sekund. Najvišja hitrost, pri kateri se naslednik večjega Cayenna ustavi, je 256 km/h, za primerno zvočno kuliso, ki poskrbi za popolno vozniško izkušnjo, pa je zadolžen Porschejev športni izpušni sistem.

porsche-macan-gts-23

Z novo različico Macana je bilo spremenjeno podvozje, ki je sedaj 15 milimetrov bližje tlom, avtomobil je postal nekoliko širši, za boljši oprijem pa so nameščene široke pnevmatike na 20-palčnih črnih RS Spyder platiščih. Slednja spadajo v paket opreme GTS, ki vključuje mnoge črne dodatke in oznake GTS na zunanjih komponentah vozila. Prvič lahko kupci pri modelu Macan izberejo sprednje in zadnje luči v polni LED tehnologiji.

porsche-macan-gts-15

V notranjosti so nameščeni GTS športni sedeži iz alkantare, ki se v bočnem predelu še bolj oprimejo telesa in zagotavljajo večje užitke ob hitrih zavojih. Zraven izboljšanih sedežev je preostanek notranjosti tipično Porschejevski; poleg aktivno prilagodljivega podvozja med standardno opremo spada še najnovejši infotainment sistem, DAB radio, Bluetooth, sprednji in zadnji parkirni senzorji ter elektronsko odpiranje prtljažnih vrat.

porsche-macan-gts-04

Lepotec bo prepričal marsikaterega kupca, ki mu je večji Cayanne prevelik in preokoren, manjši športni Porscheji pa nepraktični. Macan GTS združuje kompaktnost, udobje, prostornost in športnost v enem. Lahko bi mu rekli tudi popolni Porsche.

Če mislite, da bi lahko novinec lahko bil tudi vaša prava izbira, se lahko  dokončno prepričate v spodnji galeriji in videoposnetku.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG