Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Alfa Romeo / Kratki test: Alfa Romeo Giulia – Italijanka ponosno nad nemce!
44444444444

Kratki test: Alfa Romeo Giulia – Italijanka ponosno nad nemce!


Pozdravljeni, kdaj bi želeli preizkusiti našo novo Giulio? Lahko jutri? Ni problema, se vidimo! Lahko bi rekli, da se je znamka Alfa Romeo končno začela prebujati iz (pre)dolgega zimskega spanca. Ta milanska znamka je sedaj vse upe položila na novi model: Giulia. Seveda so tudi pričakovanja kupcev velika. Večino zvestih kupcev je znamka izgubila že pred desetletjem, ko so iskali športno limuzino s pogonom na zadnji par koles. Takrat Alfa ni ponudila ničesar. Kaj pa sedaj? Bo Giulii uspelo obuditi znamko in prepričati stare lastnike, da se ponovno zaljubijo v to znamko?

Trenutno namesto rutinskega poležavanja pred televizijo, razmišljam kaj me jutri čaka. Iskreno, v trebuhu me ščemi kot pred prvim zmenkom. Tisti, ki me malo boljše poznajo, vedo, da bi na seznamu priljubljenih avtomobilskih znamk Alfo postavila na zadnje mesto. Na žalost se pri meni znamka ni izkazala kot zanesljivo vozilo, ki te pripelje od točke A do točke B – vsaj ne brez težav. Po temu pa smo lastniki bavarskih vozil znani. Na vozila gledamo racionalno, zanima nas mehanika in zanesljivost, čustva pred nakupom vozila postavimo na stranski tir. Me bo nova Giulia prepričala v nasprotno?

Jeremy Clarkson je pred leti dejal: “You can’t be a true petrolhead, until you’ve owned an Alfa Romeo.” Ali v prevodu: Dokler ne kupiš Alfe, nisi pravi avtomobilski navdušenec. V bistvu, ne veš ničesar o avtomobilih, saj se je tam pravzaprav vse začelo. Alfa Romeo je že od nekdaj sinonim za lepo vozilo in tudi nova Giulia ni nič drugačna. Pa je tudi tako dobra, da bo izpodrinila njenega edinega pravega konkurenta – novo serijo 3?

Dan D: Po ogledu zunanjosti, bi verjetno vsakdo rekel:”To je to!” Vozilo je na pogled res lepo, ima neverjetno lepe linije, vsak detajl je točno tak kot mora biti. Pri Alfi so Giulii dali na izbiro kar enajst barv karoserije in moram reči da ji prav vsaka resnično paše. Sama verjetno ne bi izbrala srebrne barve, kot je na primer bilo testno vozilo, ampak bi v svoj ožji izbor dala belo, črno ali rdečo pastelno barvo.

Med ogledom vozila pregledujem še spisek opreme. Tukaj se moj pogled ustavi. Opazim, da so podobno kot pri bavarskih kolegih Italijani izbrali podobno taktiko. Osnovna cena vozila je 30 tisočakov, testnemu vozilu, ki ima drugi nivo opreme (Super) pa še vedno manjka veliko opreme oziroma je na voljo proti doplačilu.

Pogled v notranjost vozila pokaže drugo plat medalje. Tukaj so me Italijani razočarali že v preteklosti, saj so v nekaterih starejših modelih pokazali, da so mislili le na voznike visoke več kot 180cm. Tistim, ki smo manjši, sedeži nikakor niso odgovarjali, saj je bil sedalni del izredno dolg, kar pa je pomenilo, da ti je volan pristal v naročju. Si predstavljate 80-let staro upokojenko v Nissan Micri ki je z vakuumom prisesana na vetrobransko steklo? Občutek je bil podoben. Kaj pa Giulia? Ravno obratno! Sedalni del so sedaj toliko skrajšali da je meni pri metru in “čevap” sedež prekratek, to pa pomeni da noge med vožnjo ne počivajo. Druga zadeva, ki bi zadevo nekoliko omehčala je ledvena opora, ki pa je v tem vozilu manjkala. Če odmislim sedeže, plastično prestavno ročico (nad usnjem se ne bi pritoževala) in izredno široke A stebričke,  so ostali elementi v notranjosti lepi in funkcionalni, še posebej pa voznika pritegne volan, kateri je nekoliko manjši, zato pa toliko bolj vodljiv. Tipke na njemu so postavljene natančno tako, da voznika med vožnjo ne ovirajo. Alfa je tudi ena redkih modelov, ki ima sredinski zaslon estetsko skrit v armaturno ploščo, tam pa se najdejo vse potrebne informacije kot so radio, telefonija in navigacija, katere se upravlja z gumbom, ki je poleg naslona za roko. Brez težav lahko rečem da je notranjost vozila dobro premišljena, čeprav je tehnologije veliko, je gumbov malo, kar pa je zelo dobrodošlo.

                          SPECIFIKACIJE:
-Motor
Valji/ventili: 4/4
Delovna prostornina: 2.143 ccm
Nazivna moč v kW (KM): 110KW (150KM)
Maks. navor: 380 Nm/1.500
Največja hitrost: 220 km/h
Pospešek: 8,4 od 0-100 km/h
Masa praznega vozila: 1.449 kg
-Kolesa
Dimenzije: 225/50 R17-Poraba goriva
Mestna: 5.3 l/100 km
Vožnja izven mesta: 3.5 l/100 km
Kombinirana: 4.2 l/100 km
Emisije CO2: 109– g/km
Posoda za gorivo: 52
-Mere
Dolžina: 4643 mm
Širina [z ogledali]: 1860 mm
Višina: 1450 mm
Medosna razdalja: 2820 mm

Pri Alfi so dodali tudi kar nekaj poudarka na tehnologijo. Ena najbolj pomembnih je Alfa TM DNA, s katero nadzorujemo odzivnost stopalke za plin, volana in zavor. Za prave občutke med vožnjo vsekakor priporočam črko D (dinamično), saj se takrat vsi zgornji sistemi odzovejo izredno hitro. V kolikor pa bi želeli udobnejšo ali varčnejšo vožnjo, še vedno ostajata na razpolago nevtralni oziroma varčnejši način.

Kaj pa motorji in vozne lastnosti? Testno vozilo ima vzdolžno postavljeni motor s prostornino 2143ccm, ki proizvede 110kW in 150 konjskih moči, pogon pa je speljan na zadnji par koles. Za običajno vožnjo je motor dovolj močan, turbopolnilnik deluje že v nizkih obratih, “turboluknja” je zelo majhna. Tudi poraba goriva je solidna – pri vožnji v dinamičnem načinu 7,6 l/100km. Vozne lastnosti vozila so odlične, za kar se lahko zahvalimo predvsem pravilnemu razporedu teže in podvozju, ki skrbi da podkrmarjenja skoraj ni. Pri tem sklopu pa je ena stvar, ki me je zmotila v trenutku ko sem zapeljala z dvorišča. Po nekaj metrih vožnje in prestavljanja v najprej višjo, potem nižjo prestavo, sem začela razmišljati o menjalniku. Ta je resnično slabše kakovosti. Ne samo, da je slabše kakovosti, osebno mi je razočaranje. Že dolgo nisem vozila tako nenatančnega menjalnika, voznika ne samo da ne posluša, tudi sam ne ve točno kam bi šel. Upam, da bodo pri Alfi to napako kaj kmalu odpravili, saj verjamem da bo ta menjalnik kar nekaj zagretih kupcev odvrnil od nakupa vozila. Ali pa bodo rajši izbrali ZF- ov 8 stopenjski samodejni menjalnik. Poleg tega motorja, so na voljo še trije dizelski in dva bencinska motorja, za najbolj zahtevne pa so pripravili “Ferrari derived” 2.9 V6 Bi-turbo s kar 510 “konji”. Vsi zgoraj našteti motorji so popolnoma novi.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG