Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Land Rover / Ko Land Rover postane lokomotiva za 108 tona tovora …
Discovery_vlak (9)

Ko Land Rover postane lokomotiva za 108 tona tovora …


Na Švicarskih tirnicah je Land Rover dokazal mogočnost svojih terenskih vozil, saj so s športnim Discoveryem za seboj povlekli 108 ton vagonov.

Da gre Discovery Sport resnično po poti svojega predhodnika Freelanderja, so pred kratkim potrdili na Švicarskih tleh. Oziroma bolj na Švicarskih tirnicah namenjenim težkim lokomotivam in njihovim vagonom. Tokrat pa je vlečno lokomotivo zamenjal najnovejši primerek Land Rover Discovery Sport. Presenetljivo ga ne poganja velik, mogočen V8 motor, temveč mali, ekonomični 2-litrski štiri-cilindrski dizelski motor. S 177 konjskimi močmi, tudi ni pretirano močan ampak motor tokrat ni glavni faktor. Vleko mu omogočijo zapleteni pomožni sistemi za vleko in vrhunski sistem pogona na vsa štiri kolesa.

Podoben podvig je podjetje opravilo že leta 1989, kjer je prva generacija Discoveryja za seboj povlekla vagon poln avtomobilov, vendar je bil opremljen s prirejenim menjalnikom. Tokrat pa so uporabili tovarniški primerek, ki je opremljen z 9-stopenjskim avtomatskim menjalnikom. Kar 60-krat težje breme je uspelo povleci Discoveryju, s čimer si zagotovo zasluži končnico Sport.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG