Prikaži kategorije
Domov / Novice / Katere so najbolj “googlane” znamke na svetu v letu 2016?
Google - CARBRANDS - TOP 2016

Katere so najbolj “googlane” znamke na svetu v letu 2016?


Kljub dejstvu, da je Toyota uradno izgubila naziv največjega avtomobilskega proizvajalca kar se prodaje tiče, je po iskalnih rezultatih na najbolj široko uporabljanem spletnem brskalniku Google še vedno v vodstvu na svetovni ravni.

Po podatkih, ki jih je zbralo podjetje Quicko je razvidno, da je avtomobilska znamka Toyota še vedno v samem vrhu po iskalnih ukazih. Ljudje v Googlu iščejo omenjeno znamko po celem svetu, v kar 74 državah pa je to najbolj iskana znamka. Japonski proizvajalec je dosegel vrh v državah vključno z Združenimi državami Amerike, Avstralijo, Kitajsko, Grenlandijo in obsežnim delom centralno afriških držav.

Takoj za japonsko Toyoto je na seznamu najbolj iskanih bavarski BMW, ki se je v sam vrh povzpel v kar 51 državah. Seveda ne preseneča dejstvo, da so mnoge vključene države v evropskem ozemeljskem prostoru. Med te spadajo Nemčija, Belgija, Poljska, Avstrija, Hrvaška, Ukrajina in Norveška.

carbrands-automakers-google-2016 (2)

Na častno tretje mesto z občutno manjšim deležem (17 držav) se je uvrstil Hyundai, ki se je kot korejsko podjetje še posebej izkazal v Rusiji in Indiji. Tudi Honda je pokazala svojo moč, še posebej pa je bila ta opazna v Indoneziji, Kanadi in v Braziliji. Zanimiva so tudi dejstva, da je bila na Švedskem najbolj iskana prav domača znamka Volvo, prav tako kot je v Italiji prevladoval Fiat.

Po drugi strani pa sta nekoliko bolj negativno presenetila skupina Volkswagen in Mercedes-Benz. Volkswagen je kot največji avtomobilski proizvajalec osvojil le Španijo, Romunijo, Belorusijo, Estonijo, Zelenortske otoke, Andoro in Urugvaj. Mercedes, kot najbolj prodajana premium znamka pa je bila najbolj iskana le na Finskem, v Albaniji ter petih afriških državah.

Zelo zanimivo je tudi dejstvo, da je v afriški državi Niger najbolj iskana znamka prestižni in vrtoglavo drag Bugatti. Tako je Niger tudi edina država, ki je najbolj iskala superšportni avtomobil, kar je vsekakor zanimiva ugotovitev.

Žal nam je le, da med evropskimi državami manjka ravno Slovenija. Kaj menite, kakšen bi bil rezultat pri nas?

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG