Prikaži kategorije
Domov / Znamke / DS / Kaj vse nas bo pričakalo v salonih meseca februarja?
Ferrari 488 Spider

Kaj vse nas bo pričakalo v salonih meseca februarja?


V mesecu, ki je pred nami, nas čaka veliko novosti. Od športnega Porscha, Ferrarija in Lexusa, pa do velikih korejskih in ameriških SUV vozil. Čaka nas torej zelo zanimiv mesec, ki bo poln prijetnih novosti.

Prvi mesec novega leta je že prinesel mnoge informacije o novostih, ki nas čakajo v mesecu februarju. Pričakujemo nova športna in SUV vozila, z malim “vsiljivcem” DS3. Januarja je bil seznam avtomobilov bolj raznolik, bližje, kot je uradna predstavitev ali začetek prodaje, bolj natančne postajajo informacije o prišlekih.

Začnimo z dvema zanimivima SUV modeloma, ki bosta “povzročila vojno” na trgu, a sta bila pravzaprav izdelana iz podobnega začetnega projekta. Govora je o korejskih “sorodnikih” Hyundai Santa Fe in Kia Sportage, ki sta kljub nekoliko večjemu Hyundaiu dovolj blizu in se bosta na ta račun borila za kupce. Hyundaieve cene se raztezajo med 37.300 in 45.800 evri, za kar dobite 2.0 ali 2,2-litrski turbodizel s 150 ali 200 konjskimi močmi, medtem pa Kia za ceno od 25.500 € in 35.250 € ponuja tri različne motorje: 1.6 GDI s 110 KM, 1,7-litrski dizel s 115 KM in 2,0 litrski dizel z močjo 136 ali 185 KM.

Kia Sportage

Kia Sportage

Korejci pa niso edini, ki bodo na trg poslali SUV novosti. Tudi Američani se s svojim Fordom Edge pripravljajo na SUV spopad, ki bo tokrat na voljo tudi za evropski trg po predstavitvi na ženevskem avtomobilističnem sejmu prihodnji mesec. Cene se bodo sicer začele pri 46.500 evrih, za ta denar pa boste prejeli le TDCi motor velikosti 2,0 litra s 180 ali 210 konjskimi močmi.

Poleg SUV in športnih vozil se, kot že rečeno, uvršča “vsiljivec” DS3, ki bo prav tako prvič samostojno predstavil model kot delno, od Citroena ločeno podjetje. Bo pa s svojim prihodom presenetil še en vsiljivec; to je Passat GTE, ki je bil napovedan že za mesec januar in naknadno prestavljen na februar. In kot naznanjuje že njegovo ime, uporablja pogonski sklop priključnega hibrida, ki je osnovan na 1,4-litrskem turbobencinskem motorju. Največja izhodna moč znaša 218 KM, povprečna poraba pa glede na moč zavidljivih 6 litrov na prevoženih 100 kilometrov. Cena se bo pričela pri 46.500 evrih, dodatnega tisočaka pa bo stala karavanska različica Variant.

mercedes-slc-10

Mercedes-Benz SLC

Kar se tiče športnikov, bo eden izmed pričakovanih prav gotovo Mercedes-Benz SLC, ki s prenovo in spremenjenim poimenovanjem nadomešča predhodnika po imenu SLK. Kot tretja generacija nemškega kabrioleta je bil deležen vizualne osvežitve, s prihodom na trg pa najavlja tudi svojo najmočnejšo različico SLC 43 AMG. Naslednji brezstrešni uživač je nedavno razkriti Porsche 718 Boxster, ki vizualno ni prejel drastičnih sprememb, so pa zato te opazne pri novem poimenovanju in pod pokrovom motorja. Po novem namreč namesto šestvaljnega vrstnega motorja uporablja 4-valjni 2,0 ali 2,5-litrski motor, ki je zmožen na zadnji kolesi dovesti 300 ali 350 konjskih moči. Brez strehe nad glavo bodo sedaj lahko ostali tudi kupci Ferrarija 488 Spider, ki je že bil predstavljen v Frankfurtu. Visoko kričeči turbo V8 bo zamenjal atmosferski motor ter bo zmožen razviti 670 KM. Mesec februar pa bo tudi mesec Lexusa RC Hybrid, hibridnega dvovratnega, štirisedežnega kupeja z 233 KM.

Veliko zanimivega se bo torej dogajalo v mesecu, ki je pred nami… mnogo novosti pa nam bo ponudil tudi ženevski avto salon v prihodnjem mesecu, ki ga že nestrpno pričakujemo.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG