Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Jaguar / Jaguarja XE ne bo na voljo v različici Sportbrake
AVTOBLOG-_jaguar_xe_sportbrake (4)

Jaguarja XE ne bo na voljo v različici Sportbrake


V karavanski izvedenki Sportbrake ne vidijo smisla, saj bi bila investicija v razvoj te različice preprosto prevelika, pravi vodja oblikovanja znamke, Ian Callum.

Če ste čakali na Jaguar, da predstavi še karavansko izvedenko njihove najmanjše a izjemno priljubljene limuzine, boste ob tej novici morda malce razočarani, saj trenutno nimajo prav nobenih načrtov.

Ian Callum, šef oblikovanja znamke je najavil, da se v segmentu, kjer kraljujejo modeli kot je BMW serije 3, Mercedes-Benz C razreda in Audi A4 enostavno ne vidijo. Pravijo, da težko verjamejo, da bi s prodajo Sportbrake modela upravičili visoke stroške razvoja te izvedenke, s tem pa bi ogrozili tudi svoj položaj v segmentu, saj bi bili le stežka tudi cenovno konkurenčni kot omenjena nemška trojica. Callum je še dodal, da je sprva zanikal tudi prihod modela XF v karavanski Sportbrake izvedenki, a z novim vodstvom so le-tega vseeno ponosno predstavili.

AVTOBLOG-jaguar-xe-sportbrake

S tem, ko so odpisali model XE Sportbrake, se bodo raje posvetili vse bolj popularnemu segmentu športnih terencev. Predstavili so že F-Pace, manjši E-Pace, veliko govoric pa govori celo o tem, da se bo družini pridružil še tretji športni terenec, ki bo predstavljal povsem nekaj novega, pravi Ian Callum.

Callum je še dodal, da trenutno nimajo načrtov za novi model, ki bi se kosal s konkurenti kot je Mercedes-Benz CLA ali Audi A3 Sedan, a možnost seveda obstaja.

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG