Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Jaguar / Jaguar Land Rover je predstavil nov bencinski turbo motor
Jaguar_Land Rover_nov_motor

Jaguar Land Rover je predstavil nov bencinski turbo motor


Znane so podrobnosti novega bencinskega turbo motorja, ki bo vstavljen v vozila Jaguar in Land Rover. Ob tem so predstavili tudi inovativni nov avtomatski menjalnik.

Jaguar Land Rover je včeraj predstavil novega člana družine Ingenium motorjev, tokrat bencinski motor s turbo-polnilnikom. Nov štiri-cilindrski motor bo izdelan v Wolverhamptonu v najnovejšem in najnaprednejšem centru kjer izdelujejo motorje. Oblikovan in zasnovan je bil v Veliki Britaniji in pravijo, da je najbolj napreden motor v zgodovini podjetja. Zmogljivost novih motorjev je za kar 25 odstotkov boljša od trenutnih Fordovih motorjev, kot jih najdemo v seriji Jaguar XE. To omogočijo “twin-scroll” turbo-polnilnik, integriran izpušni kolektor in elektro hidravlični ventili.

Jaguar_Land Rover_nov_motor (2)

Pričakujemo lahko tri različne stopnje moči novih motorjev, ki bodo nudili od 200 do 300 konjskih moči. Poraba motorjev pravijo da se bo znižala za kar 15 odstotkov, proti današnjim motorjem. Novi motorji bodo vstavljeni v modele kot so Jaguar XE, XF in F-Pace, kot tudi Range Rover Evoque in Discovery Sport. Na voljo bodo že prihodnje leto. V tem času Jaguar Land Rover pripravlja tudi močnejši, šest-cilindrski bencinski motor, ki bo vstavljen v močnejše primerke vozil, kot je Jaguar F-Type.

Jaguar_Land Rover_nov_motor (1)

Poleg novih motorjev, pa podjetje oblikuje nov inovativni avtomatski menjalnik. Kar 30 milijonov funtov je bilo namenjenih za izdelavo menjalnika, ki bo 20 kilogramov lažji od običajnega 8-stopenjskega avtomatskega menjalnika. Nov menjalnik bo izboljšal izven terenske vozne lastnosti, kot tudi znižal porabo za vsak 10 odstotkov.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG