Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Jaguar / Jaguar E-Pace – vstop v svet prestižne britanske znamke
AVTOBLOG-Jaguar-E-Pace (4)

Jaguar E-Pace – vstop v svet prestižne britanske znamke


Jaguar je izdal prvi uradni promocijski videoposnetek trenutno najbolj vročega, novega SUV-ja.

Jaguar trdi, da E-Pace lepo združuje dizajn in zmogljivosti jaguarjevih športnih avtomobilov s prostornim, praktičnim in tehnološko naprednim štirikolesno gnanim vozilom, zato je logično, da se prvi uradni promocijski videoposnetek fokusira tako na zunanji dizajn, kot tudi na športnost E-Pacea s tem, ko se ta pelje po prelepih, skrbno izbranih cestah.

AVTOBLOG-Jaguar-E-Pace (9)
V jaguarjevem portfelju modelov, se uvršča pod večjega F-Pacea, s sprednjimi žarometi in črno masko, pa je oblikovalec tega avtomobila več kot očitno navdih črpal iz športnika F-Type. Po drugi strani ob pogledu na zadek avtomobila lahko vidimo tako poteze večjega ‘brata’ F-Pace, kot tudi električnega koncepta I-Pace, kar pomeni, da se sam dizajn odlično sklada z trenutnim oblikovalskim jezikom te britanske znamke.

AVTOBLOG-Jaguar-E-Pace (11)

Če govorimo o motorizaciji, bo E-Pace ponujal širok nabor dizelskih in bencinskih 2.0 litrskih štirivaljnikov. ‘Bencinarje’ bosta zastopali dve različici 2.0 litrskega turbobencinskega agregata in sicer bo šibkejša ponujala 250 konjskih moči in 365Nm navora, močnejša različica pa bo kupcu ponujala zajetnih 300 konjskih moči in 400Nm navora.

Tistim, ki bolj diši plinsko olje pa bo Jaguar ponudil tri različice 2.0 litrskega turbodizelskega agregata in sicer vstopno različico s 150 konjskimi močmi in 380Nm navora, ‘srednjo’ različico s 180 konjskimi močmi in 430Nm navora ter najmočnejšo različico, ki bo ponujala 240 ‘konjev’ in 500Nm navora.

AVTOBLOG-Jaguar-E-Pace (15)

Moč bo serijsko speljana na zadnji kolesni par, štirikolesni pogon pa bo na voljo za doplačilo, le Američani bodo prejeli izključno različice s štirikolesnim pogonom. Kupci bodo lahko izbirali tudi med šest stopenjskim ročnim ali devet stopenjskim avtomatskim menjalnikom, vendar bo zagotovo večina kupcev izbrala slednjega.

Poglejte si spodnji videoposnetek in nam povejte ali mislite, da je Jaguar s tem modelom zadel v polno ali ne?

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG