Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / IAA Frankfurt: serijski VW ID Crozz II lahko pričakujemo leta 2020
AVTOBLOG-VW-Crozz-Concept-ID (1)

IAA Frankfurt: serijski VW ID Crozz II lahko pričakujemo leta 2020


Volkswagen je svoj koncept I.D. Crozz sicer že predstavil na šanghajskem avtosalonu prejšnje leto, na frankfurtskega pa je pripeljal posodobljeno različico.

Volkswagen je na frankfurtskem salonu predstavil posodobljeno različico I.D. Crozz koncepta, ki napoveduje produkcijsko različico za leto 2020. Koncept predstavlja električno vozilo v terenski obliki, posodobitve pa vključujejo tudi sprednje žaromete v LED tehnologiji in 21-palčna alumunijasta platišča. Največja novost je zagotovo sprednja maska, ki zvesto sledi najnovejšim Volkswagnovim oblikovalskim smernicam. Tudi bok vozila in odbijači izgledajo bolj serijski, kar pomeni, da bo produkcijska različica zelo podobna temu konceptu, ki je odet v Hibiscus rdečo metalik zunanjo barvo.

AVTOBLOG-VW-Crozz-Concept-ID (3)Posodobitve se nadaljujejo tudi v notranjosti, kjer so dizajnerji vgradili ”Smart Lights” pametne luči, ki se nahajajo v vratnih tapetah in pred voznikom. Le-te utripajo v primeru nevarnosti in tako voznika opozarjajo pred morebitnimi nesrečami. Presenetljivo je tudi glasovno upravljanje, ki omogoča, da voznik z zvočnimi ukazi na primer odpre vrata. Sicer pa v notranjosti najdemo še ambientalno osvetlitev, 10,2-palčni multimedijski sistem in Alkantara oblazinjenje.

Moč zagotavljata dva električna motorja, ki skupno razvijeta 301 konjskih moči, pogonski sklop pa omogoča, da štirikolesno gnani športni terenec doseže 180 kilometrov na uro končne hitrosti ter 500 kilometrov z enim samim polnjenjem. S tehnologijo hitrega polnjenja lahko baterijo do 80 odstotkov napolnimo v le pol ure.

Koncept je opremljen tudi s sistemom za avtonomno vožnjo, uporablja pa štiri laserje in kopico naprednih kamer, ki so nameščeni na zunanjosti vozila.

 

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG