Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / IAA Frankfurt: Novi Audi RS4 Avant stotico doseže v 4,1 sekunde!
AVTOBLOG-2018-audi-rs4-avant- (6)

IAA Frankfurt: Novi Audi RS4 Avant stotico doseže v 4,1 sekunde!


Pod pokrovom motorja najdemo 2,9-litrski TFSI V6 bencinski motor z dvema turbinskima polnilnikoma, ki razvije 444 ”konjev” in 600 nevtonmetrov navora.

Po tem, ko je Audi včeraj zvečer ponosno predstavil model R8 V10 RWS, je danes na frankfurtskem avtosalonu slavnostno predstavil še novo generacijo modela RS4.

Največja novost je zagotovo motor. Pod pokrovom motorja namreč najdemo 2,9-litrski TFSI V6 bencinski motor z dvema turbinskima polnilnikoma, ki razvije 444 ”konjev” oziroma 600 nevtonmetrov navora. Pogonski sklop združuje tudi napredni štirikolesni Quattro pogon in posebno prilagojen 0sem-stopenjski samodejni menjalnik, ki v RS4 prestave menja še hitreje.

Static photoColour: Nogaro blue pearl effect

Do sto kilometrov na uro pospeši v vsega 4,1 sekunde, končna hitrost pa je elektronsko omejena na 250 kilometrov na uro, vendar lahko z dodatnim paketom RS Dynamic, RS4 pospeši vse tja do 280 kilometrov na uro. Za primerjavo kako hiter je novi ‘uber’ karavan, do sto kilometrov na uro za 0,1 sekunde prehiti celo konkurenta v obliki Mercedes-AMG C63 karavana, ki ima vgrajen V8 bencinski motor z dvema turbinama in sedem stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Audi RS4 v primerjavi z osnovno različico sedi sedem milimetrov nižje, kupci pa ga lahko dodatno opremijo tudi z Dynamic Ride Control sistemom nadzora vzmetenjakeramičnimi zavorami in RS krmilnim mehanizmom, ki omogoča, da si občutek na volanu preko Audi Drive Select vsak voznik prilagodi po svojih željah.

notranjosti opazimo športne sedeže in prilagojen Audi Virtual kokpit. Na ”head-up” projekcijskem zaslonu lahko spremljamo G siletlak v pnevmatikah in moč oziroma navor v danem trenutku. Logotip RS bomo videli na številnih mestih, seveda pa je kupcem na voljo tudi Audi Exclusive paket dodatne opreme, ki upošteva skorajda vse želje kupcev. 

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


  1. pacijent says:

    v8 c63 ima zadnji pogon, PACIJENTI

    • Luka Janežič says:

      A mogoče kjerkoli piše kako drugače? Pogona sploh nismo navajali, ker niti ni potrebno, saj je C63 AMG omenjen samo kot direktna konkurenca saj je edini ‘nemec’, ki se v najbolj strupeni obliki, poleg audija prodaja tudi v karavanski različici.

AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG