Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Honda / Honda CR-V med najvarnejšimi, a le z LED lučmi
Avtoblog-HondaCR-V-Safety (6)

Honda CR-V med najvarnejšimi, a le z LED lučmi


Nova generacija Honde CR-V je pri testiranju ameriškega inštituta IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) prejela najboljšo možno oceno.

Najnovejša generacija hondinega SUVa imenovanega CR-V, je v ZDA po poročanju “Insurance Institute for Highway Safety” ali IIHS inštituta za cestno varnost, prejela najboljšo možno oceno na področju varnosti. Najbolj zanimivo je to, da ta ocena pripada le različici, ki je opremljena z LED lučmi in s sistemom za preprečevanje trkov. Honda CR-V, ki naj bi na ceste zapeljala proti koncu letošnjega leta, je prejela najboljšo oceno po tem, ko se je odlično odrezala na testiranju različnih vrst trkov, od katerih lahko čelnega z ‘delnim prekrivanjem’ vidite tudi na spodnjem posneku.

Za doseg dobre ocene, mora imeti vozilo dobro čelno, bočno in strešno trdnost, obenem pa testirajo tudi moč in vlogo vzglavnika v primeru nesreče, za najboljšo oceno pa mora imeti poleg vsega prej naštetega tudi sistem za preprečevanje trkov. Vse to je CR-V prestal z odliko, hondin sistem za preprečevanje čelnih trkov ‘Honda Sensing’ pa se je ravno tako izkazal precej bolje od ostalih tekmecev. Zanimivo je to, da je model z navadnimi, halogenskimi lučmi, dobil le oznako ‘zadovoljivo’.

Avtoblog-HondaCR-V-Safety (3)

 

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG