Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Honda / Honda Civic Type R podrla FWD rekord na Nurburgringu
Avtoblog_Civic_TypeR (4)

Honda Civic Type R podrla FWD rekord na Nurburgringu


Kot smo pričakovali so pri Hondi vzeli svojo novo Hondo Civic Type R v Nemčijo, izključno zaradi novega rekorda Nurburgringa za avtomobile na prvi pogon in tako vzeli krono Volkswagnu.

Z uradnim časom 7 minut in 43,8 sekunde, je Civic Type R vzel nazaj krono Nurburgringa, ki mu jo je že prej ‘speljal’ Volkswagen Golf GTI Clubsport S, ki je za krog potreboval 7 minut in 49,21 sekunde. Da vam samo malo osvežimo spomin, je to skoraj sedem sekund hitreje od prejšnje Civic Type R. Honda pravi, da je bil čas kroga postavljen med zaključnimi testiranji in sicer na suhi progi ter v popolnih temperaturnih pogojih, ki zagotavljajo optimalno delovanje pnevmatik in pogonskega sklopa, seveda pa so na rekordni čas vplivali tudi še drugi parametri.

AVTOBLOG-Civic-TypeR (3)
Za začetek je to motor, 2.0 litrski turbo VTEC, ki proizvede 316 konjskih moči in 400 Nm navora, ta pa je spojen s šest stopenjskim ročnim menjalnikom s krajšimi prestavnimi razmerji, ki še dodatno izboljšajo pospeševanje. Zunanjost je ‘opremljena’ z aerodinamičnim ‘body kitom’, ki ponuja najboljši kompromis med pritisno silo in zračnim uporom v tem razredu. Tudi šasija je za 16 kilogramov lažja od predhodnika, obenem pa je vzvojna trdnost izboljšana za 38 odstotkov, kar zagotavlja boljši odziv krmilnega mehanizma in boljša stabilnost med zavoji.

AVTOBLOG-Civic-TypeR (2)

Ravno tako so zadaj namestili novo vzmetenje, ki je izboljšalo stabilnost ob zaviranju in še dodatno zmanjša nagibanje, kar omogoča kasnejše zaviranje in večje hitrosti v zavojih. Vse to se skupaj združi v impresiven krog zakaterikoli avtomobil, kaj šele za kombilimuzino, zato predlagam, da si ga ogledate na spodnjem posnetku.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG