Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Honda / Honda bo morda zamenjala CVT menjalnik z DCT menjalnikom
AVTOBLOG-CIVIC-CVT-DCT (6)

Honda bo morda zamenjala CVT menjalnik z DCT menjalnikom


Honda Civic bo mogoče postala še zanimivejša, saj bi lahko kmalu nezanimiv CVT menjalnik zamenjal športnejši DCT menjalnik.

Mnogim je nova, deseta generacija Honde Civic odličen, zelo zabaven avtomobil. Še posebej opevana sta športnejša modela Si in Type R, ki sta naravnost fantastična z 205,oziroma 310 konjskimi močmi in odličnim ročnim menjalnikom brez možnosti izbire avtomatskega. Tudi različica z 1.5 litrskim 180 konjskim štirivaljnikom pod pokrovom motorja, je zelo zabavna. Edina stvar, ki vas lahko ‘oropa’ zabave je CVT brezstopenjski menjalnik, ki je v Civicu daleč od najšportnejšega menjalnika na trgu.

AVTOBLOG-CIVIC-CVT-DCT (2)
Mnogi pravijo: “pa si kupi ročni menjalnik če je CVT tako slab” vendar obstaja velik del ljudi, ki enostavno nočejo (več) voziti avtomobila z ročnim menjalnikom. Na srečo so pri japonskem mediju Car Watch poročali, da naj bi obstajale govorice o zamenjavi CVT menjalnika z dvosklopčnim menjalnikom. Na glavnem japonskem hondinem ‘meetu’ 2017, so novinarjem predstavili ‘testno mulo’ z imenom Dynamic Study, katero so lahko tudi preizkusili. Ta je ponujala izboljšan 1.5 litrski turbobencinski motor, največje presenečenje pa je bil osem stopenjski DCT menjalnik, katerega izvor je avtomobil Acura CDX, ki se proizvaja le za kitajski trg.

AVTOBLOG-CIVIC-CVT-DCT (4)
Hondin DCT menjalnik ima mokro sklopko in pretvornik navora, zaradi katerega se ta menjalnik ključno razlikuje od Volkswagnovega DSG menjalnika. Menjalnik je skoraj enake velikosti kot konvencionalni pet stopenjski avtomatski menjalnik, vendar ponuja 15 odstotno izboljšavo v prenosu moči in 8 odstotkov izboljšano porabo. Ne glede na to, da je nova generacija v prodaji že povsod po svetu, presenetljivo še vedno ni doživela debija na Japonskem, zato še vedno ne vemo, ali bo ta menjalnik na voljo le na japonskem tržišču. Vemo pa, da bo 2018 Honda Accord prejela kar 10 stopenjski avtomatski menjalnik, zato bomo morali še malo počakati in videti, ali bo Honda pri Civicu še naprej trmasto ponujala CVT menjalnik ali bodo poslušali želje kupcev in naredili preskok na DCT menjalnik.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG