Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Ferrari / Ferrari J50 – ihaaa konjiček!
Ferrari J50 6

Ferrari J50 – ihaaa konjiček!


Pravkar je padla številka 50! Petdeset, ki oznanja že 50. obletnico prodaje Ferrarija na daljnem Japonskem. Da pa bi ta dogodek še popestrili, so pri Ferrariju pripravili omejeno serijo prav posebnega modela, ki sliši na ime J50.

Teh bo narejenih le deset. Ja, le skromnih deset. Če pravkar razmišljate, da bi stopili do prvega Ferrari prodajnega salona in si enega tudi omislili, pozabite, so že prodani. Tukaj si lahko sedaj le cedimo sline.

Pri modelu J50 govorimo o dvosedu, kateri je osnovo dobil pri že znanem modelu 488 Spider. Ni presenetljivo, da je karoserijska oblika modela J50 prav “targa”, saj so v oblikovnem centru v Maranellu to naredili namenoma. Tako so obudili spomine iz petdesetih let, ko je bila ta oblika izredno priljubljena, dodali pa so tudi nekaj novejših linij, katere so pobrali iz modelov F40, F50 in znamenitega GTO.

Definitivno najbolj zanimiva stvar v tem modelu, pa je zagotovo motor. Ta se kot najbolj zloščen pokal sveti v zadku modela – pokriva ga le trdno steklo. Ni naključje, da so v omejeno serijo vgradili motor, ki je bil letos priznan kot najboljši motor v letu 2016. To je prisilno polnjeni 3,9 V8 Turbo, kjer skupaj zarezgeta kar 680 konjičkov.

To, da je vsak model tega Italijanskega proizvajalca zverina na štirih kolesih, že vemo. Pri temu kabrioletu pa so naredili še korak naprej, saj je v primerjavi s “pajkom” še agresivnejši, še hitrejši in še boljši. Prava mojstrovina. Vprašanje “Ali mi je všeč?” ne bi bilo na mestu. Na vprašanje, “Kaj je lahko boljšega od Ferrarija?” pa bi verjetno odgovorila z: Novi Ferrari.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG