Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Evropski avto leta 2016 je Opel Astra!
evropski_avto_leta_2016_04

Evropski avto leta 2016 je Opel Astra!


Danes je bil v Ženevi predstavljen zmagovalec izbora Evropski avto leta. Laskavi naslov si je letos priborila Opel Astra.

Na razglasitvi zmagovalca za naslov Evropski avto leta 2016 v Ženevi je komisija razglasila letošnjo zmagovalko, Opel Astro, ki je prejela vsega skupaj 309 točk, sledil ji je Volvo XC90 z 294 točkami.

Prav tako kot je letos Opel Astra že prejela naslov Slovenski avto leta, je očitno prepričala tudi evropsko publiko in komisijo, ki ji je spet namenila zmago. Drugi finalisti, ki so se potegovali za naslov so bili Audi A4 (189 točk), BMW serije 7 (143 točk), Jaguar XE (163 točk), Mazda MX-5 (202 točki) in Škoda Superb (147 točk).

Komisija, ki je dodelila naslov prihaja iz 58 različnih evropskih medijev iz 22 evropskih držav. Vsak sodnik je lahko razpolagal s 25 točkami, ki jih je po svojem mnenju razdelil med finaliste, določenemu modelu pa ne more dati več kot 10 točk.

Ob prejetju nagrade je Oplov direktor povedal: “To je fantastično. No morate si predstavljati  kako vesel sem, da stojim tukaj. Konkurenca je bila, kot ste lahko videli, zelo močna. In naši ljudje, Oplovi ljudje so nadvse ponosni.”

Po presenetljivi zmagi nad močnimi tekmeci, Opel Astri iskreno čestitamo!

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG