Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Jaguar / Dirkalnik Jaguar F-Type GT4 v izdelavi
AVTOBLOG-jaguar-f-type-gt4 (2)

Dirkalnik Jaguar F-Type GT4 v izdelavi


Zanesljivi viri vse bolj kažejo na to, da kultno Britansko podjetje pripravlja konkurenta GT segmenta, po več kot 50 letih premora.

Jaguar F-type GT4 pripravlja poseben oddelek Jaguarja z imenom Special Vehicle Operations, ki je do sedaj pripravil že ogromno dirkalnikov. F-Type GT4 bo tekmoval v GT segmentu, izdelovali pa ga bodo v Browns Lane tovarni, ki se nahaja v mestu Coventry. V tej enaki tovarni so izdelovali tudi znana zmagovalca tekme Le Mans, modela C-Type in D-Type daljnega leta 1950. Od novega dirkalnika F-Type pričakujemo veliko, saj bo prvi Jaguarjev dirkalnik po modelu E-Type iz leta 1960.  Na čelu ekipe, ki ustvarja GT4 je Graham Humphrys in  je med drugim načrtoval tudi BMW zmagovalca Le mans, V12 LMR leta 1999. Zadnja leta svojega življenja je sodeloval pri razvoju modela Aston Martin Valkyrie in dirkalnika z imenom Bentley GT3.  Jaguar sicer te špekulacije ne zanika niti potruje, trdijo pa, da so trenutno osredotočeni na razvoj električnega dirkalnika. Jaguar trenutno napreduje v izdelavi električnih formul E serij, I-Type je bil namreč uradno lani  predstavljen po 13 letnem premoru dirkalnika kategorije ‘‘open-whell”.

AVTOBLOG-jaguar-f-type-gt4 (3)

”Jaguar se je vrnil v mednarodni motošport v lanskem letu z dirko v FIA Formula E prvenstvu”, je dejal tiskovni predstavnik.”V tem segmentu si želimo še več uspeha z našo Panasonic Jaguar dirkalno ekipo”. Izdelava GT4 dirkalnika naj bi bila sponzorirana s strani proizvajalca oblačil z imenom Superdry, pripravljajo pa tri primerke za dirko ”European Series”. Ni pa prvič, da je Jaguar pomislil na uporabo modela F-Type za dirkalnika, saj je o tem razmišljal že leta 2014, takrat o modelu GT3.

Za Jaguarja je nastop v GT4 velik skok naprej, ki je nujno potreben. Skoraj vsi konkurenti F-Type modela tekmujejo v takšnih ali drugačnih serijah v Evropi in Združenih Državah Amerike, zato si tudi Jaguar želi vsaj košček akcije.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG