Prikaži kategorije
Domov / Novice / Dacia Sandero RS 2.0 je pravi ”old-school” športnik
AVTOBLOG-renault-sandero-rs-racing-spirit-2 (4)

Dacia Sandero RS 2.0 je pravi ”old-school” športnik


Pravo orožje za dneve na stezah, pa čeprav ne bo ”podrl” nobenih hitrostnih rekordov. Poleg ”športnega” duha, pa je uporaben tudi za vsak dan!

Se še spomnite starejšihhot-hatchev”, ki so imeli atmosferske bencinske motorje, vožnja v njih pa je bila bolj zabavna in napeta zaradi primanjkljaja vseh današnjih sodobnih elektronskih pomagal?

Danes je seveda vse drugače, skoraj vsako novo vozilo, ki zapelje s tekočega traku ima vgrajen turbinski polnilnik(če ne celo več njih), samodejne menjalnike s tipkami za prestavljanje na volanu in celo vrečo elektronskih pomagal, ki posredujejo med vožnjo.

AVTOBLOG-renault-sandero-rs-racing-spirit-2 (2)Kdo sploh še proizvaja take preproste male športnike? Dacia oziroma Renault! V svoji ponudbi ponujata model Sandero RS 2.0, omenjeni model se je že pred časom prodajal izključno v Argentini, v zadnjih dneh pa je bil predstavljen na Buenos Aires avto salonu kot Racing Spirit(RS) različica z nameščenimi 17-palčnimi aluminijastimi platišči z Michelin PS4 pnevmatikami, rdečimi zavornimi čeljustmi in športnimi dodatki v notranjosti in zunanjosti.

AVTOBLOG-renault-sandero-rs-racing-spirit-2 (3)Poganja ga 2,0-litrski atmosferski štirivaljni bencinski motor, ki proizvede za današnje čase dokaj skromnih 145 konjev. Moč na sprednja kolesa prenaša šest-stopenjski ročni menjalnik, ki ima kratko prestavno razmerje, zato stotico doseže v solidnih 8,5 sekunde, njegova končna hitrost pa se konča že pri 200 kilometrov na uro. S takimi številkami seveda ne bo podrl nobenih rekordov, vendar se moramo zavedati, da Sandero RS ni namenjen zmogljivostim ampak je bolj namenjen pristnim užitkom v vožnji, ki vozniku pričarajo nepogrešljiv nasmeh na usta. Omenjena različica se pod znamko Renault prodaja v Južni Ameriki.

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG