Prikaži kategorije
Domov / Tuning / CLR G 800 je brutalna Lummina predelava Mercedsovega GLE
lumma-mb-gle (1)

CLR G 800 je brutalna Lummina predelava Mercedsovega GLE


Lummina stvaritev, osnovana na GLE AMG 63 je na spletu v zadnjem času dvignila veliko prahu. Za nekatere povsem pretirana predelava, za druge predmet poželenja… odločite se sami.

Lumma nam je dobro poznana že iz sveta BMW, vendar podjetje predeluje tudi druge znamke. Med njimi je tudi Mercedes GLE imenovan CLR G 800, ki je prejel zelo agresivno preobrazno. GLE AMG 63 coupe je daleč od povprečnega že v standardni izvedbi, še bolj istopajoč pa postane s pomočjo Lumma Design aerodinamičnega paketa.

lumma-mb-gle (6)

Aerodinamični paket nedvomno do neke mere spominja na Lummino BMW X6M predelavo; razširjeni dovodi zraka, predelava odbijača, stranic in razširjeni blatniki za približno 50 milimetrov na vsako stran pa so značilne spremembe podjetja. Tudi notranjost je prejela nekaj novosti: v potniški kabini je občutek dodatnega razkošja z dodanimi lesnimi vložki, kvalitetnim usnjem in karbonskimi vlakni. Za piko na i je Mercedes obul še nove Vredestein pnevmatike v kombinaciji s 24-palčnimi platišči.

lumma-mb-gle (5)

 V fazi razvoja je tudi nadgradnja zmogljivosti, namenjena Mercedesovimi modelni različici GLE 63 AMG S. 5,5-litrski V8 je iz standardnih 585 konjskih moči prejel brutalnih 650 KM. S takšno močjo zverina do stotice verjetno pridrvi v impresivnem času, ki že pri standardni različici znaša 4,2-sekunde.
lumma-mb-gle (2)
Nadgradnja moči bo uradno razkrita v Frankfurtu čez dobra dva tedna, popolno razkritje Lumma CLR G 800 pa bomo dočakali šele na ženevskem avtomobilskem salonu prihodnje leto.
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG