Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Seat / Brutalna različica Leona Cupre z oznako R!
AVTOBLOG-Seat-Leon-Cupra-Ateca-R-SUB8-hithatch (1)

Brutalna različica Leona Cupre z oznako R!


SEAT Leon bo v naslednjih 12 mesecev prejel še bolj ekstremno različico obstoječe Cupre, tokrat z oznako R. Imela bo še nižje vzmetenje, karbonske dodatke za nižjo maso, lažja aluminijasta platišča, večje zavore in močnejši agregat.

Španska znamka je komaj mesece nazaj trgu predstavila najmočnejšega masovno prodajanega avtomobila v vsej zgodovini znamke – Leona Cupro s 300 konjskim motorjem. Kljub temu, pa se ni odločila na njegov zadek postaviti najbolj ekstremno oznako R, ki že vrsto let označuje najbolj brutalne različice serijskih vozil v Seatovi ponudbi. Seatov izvršni podpredsednik, Matthias Rabe, je namignil na možnost prihoda še bolj ekstremne različice. Rabe je omenil možnost kopice izboljšav, med njimi so najbolj zanimivi karbonski dodatki, še nižje vzmetenje ter večje zavore, lažji akumulator in lažja aluminijasta platišča. Rabe pa je povedal tudi to, da bi nova Cupra R znala imeti še bolj izpopolnjen sistem prilagoditve podvozja(DCC) glede na izbran vozni profil poleg seveda močnejšega motorja. Sklepamo lahko tudi to, da se bo nova Cupra od slabše opremlejnih modelov močno razlikovala tudi po širših blatnikih in bolj atraktivnih odbijačih.

AVTOBLOG-Seat-Leon-Cupra-Ateca-R-SUB8-hithatch (9)

”Ključna lastnost Cupre mora ostati, mora biti zabavna za vožnjo, ampak vseeno uporabna za vsakdanjo vožnjo. Ravno zaradi tega, nova Cupra ne bo tako ekstremna kot recimo Porsche 911 GT3, pa tudi če bi šli v take ekstreme, bi še vedno obdržali 4 ali 5 sedežev”- je povedal Rabe. Po spletu že nekaj časa krožijo govorice tudi o Cupra različici terenske Atece. Rabe je za ta model potrdil zeleno luč, žal pa ni potrdil nobenih špekulacij o motorju ali pa štirikolesnem pogonu. Ateco Cupro je preizkusil tudi Jordi Gene, Seatov voznik dirkalnikov, in bil po besedah izvršnega podpredsednika navdušen nad okretnostjo vozila. Dodal je tudi to, da noben od tekmecev v ponudbi nima tako zmogljviih modelov športnih terencev te velikosti in ravno tu je priložnost za špansko znamko.

AVTOBLOG-Seat-Leon-Cupra-Ateca-R-SUB8-hithatch (11)

Ob porastu prodaje športnih terencev, se verjetnost za novo Ibizio v Cupra izvedi precej manjša. Matthias Rabe meni, da se Cupra linija modelov začne šele pri Leonu, še vseeno pa je dodal, da možnost obstaja. Podatkov o ceni nove različice R še ni, špekulacije pa namigujejo na možnost prihoda na trg ob koncu letošnjega leta.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG