Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Audi RS7 Performance in Ferrari 458 Italia v ”drag” tekmovanju!
AVTOBLOG-audi-rs7-performance-ferrari-458-italia-drag (4)

Audi RS7 Performance in Ferrari 458 Italia v ”drag” tekmovanju!


Kdo bo zmagal v dirki v pospeševanju, praktični Audi RS7 Performance ali superšportnik Ferrari 458 Italia?

Audi RS7 Performance je prepoznaven po nizko spuščajoči se strešni liniji, mogočnim izgledom, agresivnimi odbijači in seveda 20-palčnimi aluminijastimi platišči. Nekatere bi osvojil že z samim videzom, ostale bi pa prepričal z pogonskim sklopom. Vgrajen ima namreč 4,0-litrski V8 benvinski motor, ki razvije kar 560 konjskih moči. Ne manjka tudi napreden quattro štirikolesni pogon in osem stopenjski samodejni menjalnik. RS7 v različici Performance pa razvije celo 605 konjskih moči pri 6100 vrtljajih na minuto, nekateri pa pravijo, da je to najbolj ”praktičen” približek modelu R8.

AVTOBLOG-audi-rs7-performance-ferrari-458-italia-drag (1)

Na drugi strani se za zmago bori Ferrari 458 Italia, sinonim hitrosti in dinamike. Sredinsko nameščen V8 motor razvije 562 ”konjev” pri 9000 vrtljajih na minuto, sedem stopenjski samodejni dvo-sklopčni menjalnik pa poskrbi za neverjetno hitro prestavljanje. Prepriča seveda tudi z odličnimi voznimi lastnostmi, kot se to za znamko z vrancem v grbu, tudi spodobi. Vam je 562 ”konjev” premalo? Na srečo, je na voljo tudi 458 Speciale, ki jih razvije še 35 več, vendar v dirki žal sodeluje tisti običajni.

AVTOBLOG-audi-rs7-performance-ferrari-458-italia-drag (3)

Videoposnetek smo zasledili na Youtube kanalu z imenom  TheBayAreaRacing, sprašujemo pa se, ali je voznik Ferrarija ”do konca” izkoristil ”launch control”?  Kljub temu, verjamemo, da štirikolesni pogon v tem primeru močno prednjači, rezultat pa si poglejte v spodnjem videoposnetku.

Vir: Audi-Lovers
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG