Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Audi Q8 koncept pripravljen na predstavitev v Detroitu
Audi Q8 concept

Audi Q8 koncept pripravljen na predstavitev v Detroitu


Kot kaže, prihajajo velike stvari na Severno Ameriški Mednarodni Avtosalon. Audi bo v svoji predstavitvi v Januarju 2017, predstavil popolnoma nov koncept Audi Q8.

Audi bo prihodnje leto začel že v polnem šprintu. V svoji predstavitvi na Severno Ameriškem Mednarodnem Avtosalonu (NAIAS) v Detroitu, ki bo potekal že meseca januarja, bo proizvajalec avtomobilov predstavil čudovitega Audi Q8 koncept. Vozilo je še korak pred stopnjo proizvodnje tega vozila, vendar pa bo to prva predstavitev čustvenega oblikovanja, kot ga najdemo na kupeju, ter prostornosti kot je značilna za velika “SUV” terenska vozila. To je Audijev način prihoda v kategorijo vozil polne velikosti.

“Z Audi Q8 koncept, smo ustvarili novo špico znotraj Q serije vozil. Njegova oblika močno poudari športnost in prestiž,” je povedal Audijev glavni oblikovalec Marc Lichte. “Verjamemo, da je zelo pomembna lastnost tega avtomobila ta, da vozilo nudi veliko notranjega prostora in štiri enako udobne sedeže, kljub ravni strešni liniji.”

Nekateri bodo rekli, da je to vozilo bilo pričakovano in izdelano znotraj Audijeve strukture ter načrtovano kot del evolucije podjetja. Vendar pa se mi s tem ne strinjamo, še posebej ko pogledamo nedavne predstavitve v avtomobilskem svetu. Medtem ko nekateri vidijo Audi Q8 kot logičen korak naprej, pa prihod BMW X7 in vsa moč, ki jo proizvedejo vozila kot je Tesla Model X, pomeni da mora Audi narediti korak naprej in predstaviti vozilo polne velikosti zelo kmalu in dodati model k njihovi že tako pestri izbiri vozil.

Audi Q8 concept

Za Audi Q8 koncept, vozilo deluje zelo čisto in mogočno. Sprednji del deluje zelo agresivno in nudi osmerokotno režo hladilnika, ki je opazno bolj široka kot v trenutnih Audi modelih vozil. Q8 nudi tudi nekatere podobnosti Audijevega legendarnega avtomobila – Audi Ur-Quattro iz leta 1980. Nudi zelo nizke a široke C-stebričke in zelo široke blatnike nad kolesi. Te sorazmerne količine dajo enakomeren poudarek sprednjemu in zadnjemu delu.

Nekatere govorice so se razširile, da bo Audi izdelal popolnoma električno vozilo, vendar bomo najprej počakali na uradno predstavitev koncepta in vozila, pred tako krepko izjavo. Bilo bi pa zelo pametno, če bi Audi naredil korak v tisto smer. Za nas, avtomobilske navdušence, bo leto 2017 predvsem zanimivo. Vabljeni k ogledu celotne galerije slik spodaj.

Vir: Audi AG
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG