Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Audi Q4 RS bo imel najmanj 400 konjskih moči!
AVTOBLOG-audi-q4-tt-offroad-concept-rs (3)

Audi Q4 RS bo imel najmanj 400 konjskih moči!


Medtem ko je bil v prvem delu meseca model Q4 potrjen za leto 2019, je danes na plan prišla tudi informacija o športni različici RS.

Audi bo leta 2019 trgu predstavil tudi športno izvedenko športnega terenca Q4 imenovano RS. Audi Q4 RS naj bi imel vgrajen enak motor kot ga že uporabljata RS3 in RS TT modela, poroča medij AutoBild.  V omenjena modela je vgrajen 2,5-litrski pet-valjni TFSI motor, ki razvije slabih 400 konjskih moči in 480 Nm navora,  RS3 Sportback pa do stotice pospeši v le 4,1 sekunde, njegova največja hitrost pa znaša elektronsko omejenih 250 kilometrov na uro.

AVTOBLOG-audi-q4-tt-offroad-concept-rs (4)Do leta 2019, bi lahko Audijevi inženirji pet valjnik močno izboljšali, tako da bo razvil konkretno več kot 400 konjskih moči. Audi Q4 bo, kot je to že v navadi na voljo z naprednim štirikolesnim pogonom in sedem stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvema sklopkama.

AVTOBLOG-audi-q4-tt-offroad-concept-rs (2)

Poleg različice RS, lahko pričakujemo tudi dokaj zmogljivo in napredno različico priključnega hibrida z 204 konjskim hibridnim sistemom iz modela A3 e-Tron, obstaja pa možnost tudi o izbiri 1,5-litrskega štirivaljnika iz Volkswagnove koncernske ponudbe poleg vrste 2,0-litrskih dizelskih motorjev z močjo vse od 163 konjev do 215 konjskih moči.

O prihajajočem modelu Q4 smo že pisali na tej povezavi.

Cene osnovne izvedenke naj bi se začele pri slabih 35 tisočakih evrov, kar pomeni, da se bo Q4 umeščal med modeloma Q3 in Q5. V galeriji pa si lahko ogledate fotografije koncepta TT Offroad Quattro.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG