Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Audi pripravlja kar 700 ‘konjskega’ hibridnega RS7!
AVTOBLOG-Audi-RS7-Sportback-1-3

Audi pripravlja kar 700 ‘konjskega’ hibridnega RS7!


Avtomobilski proizvajalec iz Ingolstadta, naj bi po podatkih Evo magazina pripravljal močnejšo različico športnika Audi RS7, ki bo imela okoli 700 konjskih moči. Kot, da jih 650, kolikor jih proizvaja standardni model, ni dovolj.

Biti del VW Group koncerna ima veliko prednosti, od delitve platform, motorjev in vseh ostalih delov. Zbirka različnih sestavnih delov je enostavno ogromna, sedaj pa govorice nakazujejo, da naj bi Audi posegel po Porschejevem pogonskem sklopu. Evo Magazine namreč trdi, da naj bi Audi poleg prihajajočega RS7 z 4.0 litrskim V8 motorjem in 650 konjskimi močmi, ponudil še močnejšo, hibridno različico istoimenskega avtomobila.

Ta hibridni RS7, bo namreč imel vgrajen pogonski sklop iz modela Porsche Panamera Turbo S E-hybrid. To bo hkrati prvi audijev poskus plug-in hibridnega športnika, kjer s tem, že preverjenim pogonskim sklopom, resnično ciljajo zelo visoko. Novi 4.0 litrski twin-turbo V8 motor, je svoje mesto ravno tako našel tudi v Bentley Continentalu GT in v prej omenjenem modelu Porsche Panamera Turbo, kjer že sam po sebi proizvaja okoli 650 konjskih moči. Za prestavljanje bo zopet skrbel osem stopenjski avtomatski menjalnik S-tronic, ki bo moč prenašal na vsa štiri kolesa, bencinskemu motorju pa bo seveda pomagal tudi električni motor, ki naj bi poskrbel za okoli 150 konjskih moči.

AVTOBLOG-AudiRS7 (2)

Zanimivo je to, da viri navajajo možnost omejitve moči V8 motorja na okoli 550 konjskih moči, kar bi skupaj z električnim motorjem naneslo na še vedno monumentalnih, 700 konjskih moči. Zakaj torej ne vseh 800 konjskih moči? Verjetno je razlog v tem, da je to enostavno preveč tako za avtomobil, kot tudi za voznika. Če vas le opomnimo, da novi Ferrari 812 Superfast proizvaja okoli 800 ‘konjev’, zato je nekako logično, da se Audi vseeno malo umiri, saj je že 700 konjskih moči ogromno.
Novi RS7 Sportback naj bi v obeh različicah na ceste zapeljal konec prihodnjega leta. Zapomnite si, da to niso le prazne govorice, saj je Evo v pogovoru z vodjo dizajna pri Audiju, Marcom Lichtejem, dobil potrditev vseh teh informacij. Kje se vseskupaj konča?
AVTOBLOG-AudiRS7 (4)
Vir: Motor1.com
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG