Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Audi je potrdil množico novih modelov
AVTOBLOG-audi-a8-primerjava (9)

Audi je potrdil množico novih modelov


Med vsako letno medijsko konferenco, je Audi potrdil množico novih modelov. Nekateri bodo na ceste zapeljali že letos.

Med temi modeli bosta tudi težko pričakovana Audi e-Tron GT, ki bo resen konkurent Tesli Model S, ter športna različica modela Q2 – SQ2. Ravno prototip modela SQ2 se pojavlja že od leta 2016, sedaj pa je po njihovih besedah, že skoraj pripravljen na svoj debi.

Srce avtomobila bo enako kot v modelu Audi S3, torej govorimo o 2.0 litrskem štirivaljniku s 310 konjskimi močmi, ki preko sedem stopenjskega DSG menjalnika poganja vsa štiri kolesa. Poleg tega bo SQ2 prejel še množico lepotnih dodatkov, da ga bo takoj moč ločiti od običajnih S Line različic, dodelano športno vzmetenje in nekaj ostalih dodelav na samem podvozju.

Audi bo z novo generacijo ravno tako zamenjal model A1 Sportback, ki se v Belgiji proizvaja praktično nespremenjen že od leta 2010. Ta bo uporabljal praktično enako platformo kot najnovejši Volkswagen Polo, zagotovo pa mu bo sledila tudi ‘vroča’ različica S1.

2012-audi-a1-quattro-limited-edition-02

Za kitajski trg, bo Audi ponudil tudi modela Q2 in Q5 s podaljšano medosno razdaljo in ju poimenoval ‘urban’, na voljo pa bosta zgolj za Kitajce. Med 20 modeli, ki jih lahko pričakujemo v letošnjem in prihodnjem letu, bo tudi plug-in hibridna različica novega Audija A8, ki pa bo prejel tudi različico z dvanajstimi valji, ki bo tekmoval z BMW M760Li kaj več pa žal še niso hoteli povedati.

Skratka ljubitelje znamke Audi čaka zelo zanimivo obdobje, mi pa se še najbolj veselimo ravno majhnega SQ2. Saj veste, strup je v majhnih ‘flaškah’.

AVTOBLOG-audi-SQ2 (2)

Fotograf: carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG