Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Audi bo v New Yorku predstavil model R8 z V6 motorjem!
AVTOBLOG-Audi-R8-V6 (9)

Audi bo v New Yorku predstavil model R8 z V6 motorjem!


Audi naj bi nameraval prihodnji teden na avtomobilskem salonu v New Yorku razkriti nov model Audi sport družine, ki pa bo za nas pravo presenečenje.

Že dolgo vemo, da bo nemški proizvajalec avtomobilov v New York pripeljal 2019 model A6 in poseben model Audija R8 RWS, ki je gnan le na zadnji kolesni par. Za nas pa imajo očitno tudi presenečenje, kar bi lahko bil tudi težko pričakovani vstopni model v R8 družino, ki ga bo poganjal kar Porschejev 2.9 litrski twin turbo V6 motor. Če bo temu res tako, lahko pričakujemo začetek prodaje že konec letošnjega leta.

Twin turbo V6 motor bo služil kot zamenjava za stari V8 model s 4.2 litrskim atmosferskim motorjem. Trenutno je R8 namreč na voljo le z 5.2 litrskim V10 motorjem, omenjeni V6 motor pa bo prišel iz modela Panamera 4S, ki v dotičnem modelu proizvaja 440 konjskih moči, vendar naj bi se v modelu R8 ta številka povzpela preko 500. Govorice ravno tako nakazujejo na več kot 670 Nm navora,  V6 motor pa naj bi bil na voljo v večih različicah z različno močjo.

AVTOBLOG-Audi-R8-V6 (2)

Z novim pogonskim sklopom pričakujemo, da bo Audi R8 mnogo cenejši, saj so cene za trenutni V10 model astronomsko visoke in pri nas zaidejo konkretno v šestmestne številke. Novi V6 model bi tako lahko stal nekaj 10 tisočakov manj, bil lažji in tako ponujal podobno raven zmogljivosti. Audi še ni potrdil uradne predstavitve za New York, pa vendar bomo z gotovostjo lahko izvedeli kaj skrivajo v svojem arzenalu šele naslednji torek.

AVTOBLOG-Audi-R8-V6 (7)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG