Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Ali VW načrtuje norega malčka z imenom Polo R in 300 ‘konji’?
AVTOBLOG-VW-Polo-R (3)

Ali VW načrtuje norega malčka z imenom Polo R in 300 ‘konji’?


Volkswagen bi rad razširi svojo ‘R’ družino z vročo različico novega T-Roca in zamenjavo za Scirocca R, najbolj nor izmed vseh bodočih modelov pa bi bil lahko Polo R.

Viri znotraj VW Group navajajo, da naj bi ta nemški proizvajalec že izdelal nekaj prototipov Pola R za testiranja in ovrednotenje smotrnosti takega modela. Vse poganja kar enak 2.0 litrski turbo štirivaljnik kot ga najdemo v večjem modelu Golf R in tako razvija okoli 300 konjskih moči. Ker si Polo z večjim bratom ravno tako deli veliko sestavnih delov, bi ta za dodaten oprijem in stabilnost lahko uporabljal Haldex štirikolesni pogon, kakršnega lahko najdemo tudi v Golfu.

Seveda pa ima razvoj Volkswagen Polo R tudi nekaj negativnih vplivov za tega avtomobilskega giganta. Zagotovo ne bo le hitrejši od Golfa GTI temveč verjetno tudi od Golfa R saj je manjši, lažji in agilnejši kar predstavlja veliko nevarnost za prodajne številke predvsem za slednjega, druga slaba plat pa je cena, ki bi zelo verjetno zrasla v nebo, zato odločitev o izdelavi zagotovo ne bo lahka.

Enak pogonski sklop bi ravno tako lahko našel svojo pot v sestrske znamke kot sta Škoda in Seat, kar bi konkurenco prisililo, da v razvoj res vložijo vse svoje znanje in tehnologijo. Mi Pola R zagotovo odobravamo, ne predstavljamo pa si, kako bi se v tako majhnem avtomobilu kot je VW Polo počutili, ko bi od nič do sto kilometrov na uro pospešili v manj kot petih sekundah, saj so bile te številke še nedolgo nazaj rezervirane le za eksotične superšportnike.

AVTOBLOG-VW-Polo-R (1)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG