Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Porsche / Ali se nam obeta Porsche Panamera v obliki karavana?
Porsche_Panamera_Karavan (3)

Ali se nam obeta Porsche Panamera v obliki karavana?


Na Nurburgringu so opazili podaljšano različico Porsche Panamere, ki bi lahko nakazovala na karavansko različico te športne limuzine.

Po letošnjem prihodu druge generacije Porsche Panamere, pa Porsche očitno že razmišlja o prihodu nove, podaljšane različice vozila že prihodnje leto. Anonimni predstavniki Porscheja so v izjavi za Automotive News izdali informacijo, da podjetje načrtuje prvo predstavitev meseca marca na Ženevskem avto-salonu prihodnje leto. Panamera karavan bi bil direktni konkurent Mercedes-Benz razredu CLS Shooting Brake, ki je namenjen prav posebni skupini ljudi, ki si želijo športnega vozila in ogromno prostora.

Porsche_Panamera_Karavan (2)

Mercedes in Porsche bi si bila v primeru produkcije karavanske Panamere oblikovno in prostorno razmeroma podobna, večja razlika pa bi bila v pogonskih agregatih in posledično tudi ceni. Mercedes-Benz trenutno ponuja 329-konjski V6 motor, medtem ko je osnovni motor trenutne Panamere zmožen 440-konjskih moči. Najmočnejši V8 pa omogoči 550 konjskih moči. Vsi motorji trenutne Panamere pa bodo posledično na voljo tudi v karavanski izvedbi vozila.

Vir: Autoblog
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG