Prikaži kategorije
Domov / Novice / 95-oktanski bencin in dizelsko gorivo se spet dražita!
man pumping gasoline fuel in car at gas station

95-oktanski bencin in dizelsko gorivo se spet dražita!


Zdi se, da smo se na nenehne podražitve goriva že kar nekako navadili. Žal na slednje ne moramo vplivat in se lahko le čudimo in čakamo, kdaj bodo spet dosegla rekordno visoke cene. Kolikšna bo podražitev tokrat?

Liter neosvinčenega 95-oktanskega bencina se bo podražil za 0,14 centa, kar na koncu pomeni 1,218 evra na liter. Večje podražitve pa bo deležno dizelsko gorivo, ki se bo podražilo kar za 2 centa na 1,099 evra na natočen liter.

Ceno 100-oktanskega goriva in kurilnega olja po novem določa trg in zato cena še naprej ostaja nespremenjena.

Za poln tank goriva lahko torej danes v primerjavi z jutrišnjim dnem privarčujete kakšen evro. Če imate torej rezervoar bolj pri koncu se le zapeljite do bližnje bencinske črpalke.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG