Prikaži kategorije
Domov / Zabava / 7 nepremišljenih izvedenk sicer izjemnih vozil
AVTOBLOG-car-thorttle-zabava-sedem (2)

7 nepremišljenih izvedenk sicer izjemnih vozil


Vsaka znamka ima v preteklosti vozilo, na katero ni najbolj ponosna. Car Throttle se je lotil prav posebne primerjave, kjer so zbrali sedem izvedenk sicer izjemnih legendarnih športnih vozil.

Znani Youtube kanal, Car Throttle, se je lotil prav posebne raziskave, v kateri so iskali legendarne športne avtomobile, ki so najbolj izstopali po nepremišljenih odločitvah pri razvoju, ki niso sovpadale z karakterjem vozil.

Kdor dela, dela tudi napake. Med izbranimi primerki se je našlo tudi nekaj ne-tako starih vozil, ki nas opominjajo na to, da se nekateri niso nič naučili iz preteklosti.

Večina izbranih vozil je opremljena s samodejnim menjalnikom, nekaj jih je pa tudi v ”kabrio” izvedenki. Velika večina izbranih vozil je bila iz strani publike ”slabše” sprejeta že takoj ob prvi uradni predstavitvi, samo spomnite se, kako so se takrat obnašali klasični neskončno-stopenjski samodejni (CVT) menjalniki. Poleg počasnejše odzivnosti, so močno vplivali tudi na zmogljivosti motorja, saj so bile izgube moči večje.

AVTOBLOG-car-thorttle-zabava-sedem (1)

Prva se v video posnetku predstavlja Toyota Supra, ki ima sicer običajno vgrajen zmogljiv motor, a je bila v osnovni izvedenki opremljena z slabše zmogljivim motorjem, ki je razvil 220 konjev, kar sicer ni malo, a je Supra še vedno dokaj težak avto. Povrh tega je bil ta motor na voljo le z samodejnim menjalnikom. Drugi na spisku, prvi vodno hlajen Porsche 911, ki je poleg drugih zgrešenih ”rešitev” zaradi nenačrtnega mešanja olja in hladilne tekočine, zabeležil veliko primerkov z okvarjenim motorjem. Za vsa ostala vozila pa si poglejte spodnji video posnetek.

Med predstavljenimi vozili bi se sicer po našem mnenju lahko znašla tudi Mazda MX-5 s samodejnim menjalnikom in zadnja generacija modela Mitsubishi EVO 10 z SST menjalnikom, hkrati pa nas zanimajo tudi vaši predlogi.

 

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG