Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Zverinska ABT predelava Audija RS3
ABT-Audi-RS3-01

Zverinska ABT predelava Audija RS3


Včasih se zdi, da predelovalcem moči kar ni in ni dovolj ter je slednja kot droga, od katere postanejo odvisni. Pa vendar je treba priznati, da je vedno več predelav zunanjosti in tistih pod pokrovom, ki so resnično zasvojljive celo za zunanje opazovalce. Ena takšnih je zadnja predelava podjetja ABT, ki je osnovana na Audijevem RS3.

Slavni nemški ABT, predelovalec avtomobilov koncerna VW, je letošnjega septembra že predstavil močno nadgrajenega RS3, ki je razvil 430 KM in 530 Nm navora. Različica, ki vam jo predstavljamo danes, pa je še nekoliko močnejša – razvije namreč 443 konjskih moči in 550 Nm navora in je pripravljena za uradno predstavitev na Motorshowu v Essnu.

Rezultat 443 KM in 550 Nm je dosežen po zaslugi posebej razvite ABT krmilne enote motorja, večjega in učinkovitejšega hladilnega sistema ter opcijskih štirih izpušnih cevi podjetja ABT, premera ogromnih 102 mm.

ABT-Audi-RS3-02

Vredno se je opomniti, da že standardni RS3 s 367 KM in 465 Nm navora, ki jih razvije 2,5-litrski petvaljnik, ni nič kaj slaboten. Do stotice prihiti v 4,3 sekunde, kar je hitreje od neprenovljenega Mercedes-Benz A45 AMG z izhodno močjo 360 KM/450 Nm. Facelift Mercedesovega AMG malčka pa bo opremljen s 381 konjskimi močmi in 475 Nm navora, s čimer bo najverjetneje prekosil celo RS3. Seveda le standardno različico.

ABT Audi RS3 je odet v mat rdeč odtenek, ki se lepo ujema s kontrastno, biserno črno in karbonsko barvo, uporabljeno na določenih zunanjih detajlih. Petvratni športnik je prejel novo vzmetenje in je zato spredaj za 30 mm in zadaj za 25 mm bolj približan tlom, nadeto pa ima tudi novo 19-palčno ABT obutev, ovito v Continentalove pnevmatike mer 235/35.

ABT-Audi-RS3-10

Notranjost je v veliki meri odeta v Alcantaro – obsega celotno armaturno ploščo in držala na vratih. Veliko je elementov iz ogljikovih vlaken, svoje znamenje z oznako ABT pa je v notranjosti pustilo tudi podjetje, ki je Audija RS3 naredilo še bolj privlačnega in zaželenega med kupci.

Oglejte si ga v galeriji.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG