Prikaži kategorije
Domov / Znamke / DS / Znamka DS, ločena od Citroena, predstavlja novi DS3!
DS3

Znamka DS, ločena od Citroena, predstavlja novi DS3!


Citroenova podznamka DS je uradno razkrila novi DS 3 in DS 3 cabrio. Kljub le minimalnim spremembam zunanjosti DS napoveduje močno rivalstvo modela DS 3 z Minijevimi tekmeci, saj je prejel izboljšano funkcionalnost na področju povezljivosti in asistenčnih sistemov.

Inspiracijo za zunanji izgled je DS 3 z letnico 2016 črpal pri večjem DS 4 in DS 5, ki sta bila že deležna spremenjene sprednje maske in namestitve oznake DS, ki vidno nakazuje delno odcepitev od matičnega podjetja Citroen.

Od vseh treh zgoraj omenjenih pa DS 3 vsebuje največ sprememb. Zasluga gre prav zagotovo veliki, Audiju podobni sprednji maski, ki naredi mali avtomobil bolj športnega in privlačnega izgleda. Zadnji del avtomobila s tipičnim širokim B-stebričkom in minimalističnim zadkom ostaja več ali manj nedotaknjen.

DS-3-2016-18

Tudi v notranjosti je le nekaj sprememb. Od prejšnjega modela so uporabili isto ročico menjalnika, volanski obroč in osnovno armaturno ploščo. Največja in najbolj opazna sprememba je pravzaprav na dotik občutljivi zaslon na sredini armaturne plošče, ki je prevzel nadzor nad funkcijami avtomobila in nadomestil precej nepotrebnih gumbov, ki so bili odstranjeni ob temeljiti čistki armaturne plošče.

Enota 7in je prejela opcijo “Mirror Screen”, ki omogoča povezavo zaslona s pametnim telefonom z operacijskim sistemom Android ali iOS ter združljivost z aplikacijo MyDS, ki lastniku omogoča vpogled v informacije o avtomobilu, vključno s predvidenimi servisi, porabo goriva in celo lokacijo, kjer je avtomobil parkiran.

DS je dober primerek prilagodljivosti vozila okusu vsakega posameznika in zato DS 3 ponuja kar 78 različnih barvnih kombinacij karoserije in strehe. Ob izbiri kabrioleta s platneno streho je tudi le-ta na voljo v različnih barvah. Vsak posameznik si lahko po svojih željah izbere tudi barvo zunanjih ogledal, v notranjosti pa armaturne plošče in celo prestavne ročice.

Kupci bodo lahko izbirali med kar sedmimi različnimi motornimi različicami, ki vsebujejo dva dizelska in pet bencinskih agregatov, od tega dve štirivaljni THP različici in štiri trivaljne PureTech različice, vključno z že znanim 1,2-litrskim, 130 konjskim motorjem iz Peugeotovega modela 308. Najbolj varčen bo seveda dizelski motor 1.6 BlueHDi 100, ki s 100 konjskimi močmi v ozračje spusti 87 g/km CO2. Pravzaprav obljubljajo, da celo najbolj “umazan” DS 3 pri izpustih ne bo presegel 129 g/km.

DS-3-2016-19

Do sedaj najmočnejši 165 konjski motor THP 165 bo nadomeščen z novim, visokozmogljivim primerkom, ki se bo imenoval DS 3 Performance. Uporabljal bo isti 1,6-litrski motor, ki bo za novinca prilagojen in bo zato ponujal 208 konjskih moči in 300 Nm navora. Tukaj pa se poslastica modela DS 3 Performance šele začne; deležen bo omejenega diferenciala zdrsa podjetja Torsen, znižanega vzmetenja, razširjene karoserije, školjkastih sedežev in zavor Brembo. Uradni podatki o pospeševanju male zverinice zaenkrat še niso znani, pričakovati pa je, da bo stotico brez problema dosegel v manj kot 7 sekundah.

Moramo priznati, da malček deluje prepričljivo, s športno različico pa pritegne celo tiste bolj športno naravnane.

Vir: NetCarShow
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG