Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Toyota / Ženeva: Toyota skrbi za ekstravagantneže in družine
geneve_motor_show_2016_avtoblog_toyota (5)

Ženeva: Toyota skrbi za ekstravagantneže in družine


Toyota je letos predstavila dva zelo zanimiva avtomobila različnih segmentov. Prvi je izredno zanimiv avtomobil segmenta SUV, ki je danes kot nekakšna nalezljiva bolezen, ki se širi med proizvajalci, drugi pa je velik družinski kombi.

C-HR

Serijski C-HR je grajen na Toyotini novi TNGA globalni platformi, ki je že temelj novega Priusa in zato poleg tipičnih pogonov na fosilna goriva ponuja tudi možnost 1,8-litrskega hibridnega pogonskega sklopa s 120 konjskimi močmi. Serijski C-HR se vizualno razlikuje od konceptne različice, med pogonske sklope pa uvršča še 1,2-litrski turbo motor s 113 KM in 185 Nm navora, katerega moč na sprednja ali vsa štiri kolesa prenaša 6-stopenjski ročni ali CVT samodejni menjalnik ter 2,0-litrski motor s 145 konjskimi močmi in 187 Nm navori, kjer je za prenos moči na voljo le CVT avtomatika. Posebej omembe vredno je tudi dejstvo, da imajo bencinski motorji kar 40 odstotni termalni izkoristek.

ProAce

Je Toyotin enoprostorec, ki je nastal pod okriljem PSA Peugeot Citroen in Toyota. Kombiji vseh treh podjetij izgledajo praktično identično, razlikujejo se le v nekaj manjših detajlih, delijo pa si celo isto tehnologijo in opremo. Iste motorje uporabljata le Peugeot in Citroen, Toyota pa je v potovalnega enoprostorca namestila 143 konjski, 2,0-litrski dizelski motor, ki sicer poganja modela Avensis in RAV4. Na voljo bo tudi z 1,6 litra velikim dizelskim agregatom z močjo 95 KM ali 115 KM. V ponudbi bo v treh različnih dolžinah, prostora pa bo za do največ 9 ljudi.

Zaenkrat Toyota do sedaj še ni ponujala tako velikega vozila. Največ potnikov sta lahko do sedaj sprejela Verso in Prius+, v katera lahko sede do 7 ljudi.

V notranjosti je deležen opreme tipa Apple CarPlay in MirrorLink, na sredini armaturne plošče pa je vgrajen 7-palčni zaslon na dotik, ki prikazuje celo 180-stopinjsko parkirno kamero.

Fotograf: Dejan
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG