Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Ženeva: Tako bo leta 2022 izgledal novi VW Phaeton!
AVTOBLOG-VW-ID-Vizzion (12)

Ženeva: Tako bo leta 2022 izgledal novi VW Phaeton!


Če vas zanima kaj pričakovati od ‘ljudskega’ zastavonoše, si oglejte koncept I.D. Vizzion, ki naj bi leta 2022 služil kot zamenjava za sedaj že odpisanega Phaetona.

Kot popolnoma električni model, bo ravno tako odgovor Tesli Model S, seveda pa v štirih letih ne bo še mogoče uporabljati vse tehnologije, ki so si jo zamislili. VW celo trdi, da bi bil avtomobil I.D Vizzion v celoti možno narediti šele leta 2030, saj moramo prej razviti še mnogo stvari kot naprimer Level 5 avtonomne vožnje in umetno inteligenco.

Koncept uporablja dva elektro motorja in 111 kWh litij-ionsko baterijo. Spredaj najdemo motor, ki razvija 101 konjsko moč, medtem ko je zadnji s 201 konjsko močjo skoraj dvakrat močnejši. Skupna moč tako znaša 302 konjske moči, kar konceptu omogoča pospešek do stotice v 6,3 sekunde, končna hitrost pa je omejena na 180 kilometrov na uro. Številke sicer niso nič posebnega, vendar se I.D Vizzion zato odkupi z dosegom, ki po evropskem testnem ciklu znaša kar 664 kilometrov. Baterijo najlažje napolnete tako, da zapeljete kar nad indukcijsko polnilnico ali pa avtomobil enostavno priključite na običajno polnilno postajo.

AVTOBLOG-VW-ID-Vizzion (39)

I.D Vizzion v dolžino meri 5,16 metra, v širino 1,93 metra, v višino točno meter in pol, medosna razdalja pa znaša neverjetnih 3,09 metra, kar je le nekaj centimetrov manj od Mercedes Benz razreda S s podaljšano medosno razdaljo. Poleg velikosti izstopajo tudi elementi kot so osvetljena VW značka, HD matrični žarometi, kupejevska strešna linija in zadnji LED žarometi, medtem ko 24 palčna platišča, pomanjkanje B stebričkov in zadnja šipa, ki deluje tudi kot velik OLED zaslon poskrbijo za tisti pravi ‘vau’ efekt.

Če ste mislili, da ste že videli vse se motite, saj je največje presenečenje koncepta ravno notranjost. Znotraj ne boste našli volana, stopalk ali celo armaturne plošče, saj se bo z izjemo dveh rotirajočih gumbov za ustavitev vozila, vse upravljalo preko glasovnega upravljanja in upravljanja z gestami. Kot dodatno, bo vaš osebni virtualni asistent znotraj avtomobila vedno skrbel, da boste na tekočem z novicami, časom prihoda in ostalimi obvestili, dodatno pa bo skrbel tudi za vaše udobje, kot naprimer spremenil temperaturo v vozilu. Potniki lahko aktivirajo enega izmed treh t.i. potovalnih načinov in sicer Relax, Active in Family. Active način vožnje bo omogočal normalno sedenje in interakcijo z avtomobilom. Relax način bo poskrbel za sproščujočo glasbo, udobnejši položaj sedenja z naslonom za noge in tople barve ambientalne osvetlitve, medtem ko Family način vožnje ni povsem razjasnjen vendar sklepamo, da bo omogočal večjo komunikacijo in interakcijo vseh potnikov med seboj.

Z razkritjem na 2018 ženevskem avtomobilskem salonu, je tako zasedel glavno mesto na razstavnem mestu Volkswagna poleg ostalih modelov I.D družine kot so Crozz, Buzz in compact I.D.

AVTOBLOG-VW-ID-Vizzion (8)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG