Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Subaru / Ženeva: Subaru in skrivnostni koncept se predstavita!
geneve_motor_show_2016_avtoblog_subaru (5)

Ženeva: Subaru in skrivnostni koncept se predstavita!


Po le bežnih namigih, kako bi lahko izgledal novi Subarujev koncept XV, smo ga končno imeli možnost videti povsem razkritega, v soju reflektorjev velike hale v Ženevi.

Novinec je z manjšimi spremembami vseeno prejel spremenjen in bolj terenski izgled. Na sprednjem odbijaču, ki je bil v celoti deležen prenove, so nameščeni kovinski dodatki, celotna maska pa je nameščena nekoliko nižje kot sicer. Spremenjeni so sprednji žarometi, ki izražajo bolj ostre in moderne linije. Novost so aluminijasta črno-srebrno-oranžna platišča, na voljo pa sta tudi dva nova odtenka karoserije.

Zadek ostaja več ali manj podoben predhodnikovemu, nekoliko so spremenjene zadnje LED luči, na vrhu prtljažnih vrat pa je dodan spojler.

geneve_motor_show_2016_avtoblog_subaru (10)

Po besedah Subaruja je šasija veliko bolj optimizirana in sedaj ponuja izboljšano lego in oprijem na cesti, na čemur je bil pri sami prenovi večji poudarek kot pri vizualnih spremembah avtomobila. Kljub le manjšim spremembam pa je avtomobil še vedno bistveno drugačen od originalnega, predhodnega modela.

V notranjosti je najopaznejša novost povsem nov volanski obroč, ki na sebi novi mnoge kovinske dodatke, ki so zamenjali črno plastiko v prejšnjem modelu. Dodan je bil celo glasovni nadzor, s pomočjo katerega lahko sedaj navigacijo in nastavitve klimatske naprave upravljamo z glasovnimi ukazi, za uporabnike iPhone mobilnih naprav pa je na voljo polna povezljivost.

Pričakujemo, da bo za vsa štiri kolesa moč dovajala štirivaljna motorna enota, ki bo povezana z Lineartronic CVT samodejnim menjalnikom.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


  1. subarujevc says:

    Pravi avto za slovenske ceste.

AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG