Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Škoda / Ženeva: Škodin sedemsedežni SUV končno povsem razkrit!
geneve_motor_show_2016_avtoblog_skoda_vision_s_03

Ženeva: Škodin sedemsedežni SUV končno povsem razkrit!


Škoda je iz svojega težko in dolgo pričakovanega SUV modela končno snela vsa pokrivala in razkrila njegov pravi izgled.

Tudi na Škodinem novincu Vision S je moč opaziti najnovejši oblikovni jezik znamke, ki uporablja ostre linije, ozke žaromete tehnologije LED, prepoznavne hladilne reže na sprednji maski, izbočen pokrov motorja, nov dizajn zadnjih LED svetil, dodatno pa je terenec opremljen še s plastičnimi predeli, ki dajejo bolj robusten izgled in dvema izpušnima zaključkoma.

geneve_motor_show_2016_avtoblog_skoda_vision_s_13

Kot priključni hibrid Kodiaka z močjo oskrbuje 1,4-litrski turbobencinski motor s 154 konjskimi močmi in 250 Nm navora ter 54 konjskih moči z 220 Nm naovra, ki jih zagotovi električen motor, oba motorja pa sta povezana z samodejnim DSG menjalnikom, ki moč preusmerja na sprednji kolesni par. Zadnja kolesa poganja drugi električen motor s 114 KM in 270 Nm navora. Slednji deluje povsem neodvisno od sprednje osi, kar pomeni, da avtomobil uporablja pametni štirikolesni pogon, ki nima nikakršne mehanične povezave s sprednjim pogonom. Do 100 km/h pospeši v 7,4 sekunde in doseže najvišjo hitrost 200 km/h.

Škoda trdi, da lahko njihov SUV zgolj na elektriko prevozi do 50 kilometrov, zahvala pa gre 12,4 kWh litij-ionski bateriji. Skupaj z bencinskim motorjem se doseg poveča na odličnih 1000 kilometrov, pri čemer se Škoda hvali s porabo 1,9 l/100 km.

Fotograf: Jan
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG