Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Seat / Ženeva: Prvi SUV predstavnik podjetja Seat!
geneve_motor_show_2016_avtoblog_seat_ateca_02

Ženeva: Prvi SUV predstavnik podjetja Seat!


Seat je v svojo floto vozil končno dodal prvi model segmenta SUV. To je povsem nova Ateca, ki navdušuje s privlačnim izgledom, napredno tehnologijo in razmeroma nizko ceno.

Evropski trg SUV vozil se je v zadnjem času močno povzpel in Seat je s svojim prvim vozilom tega segmenta vstopil zelo suvereno. Seveda je slednje za uspeh na trgu nujno potrebno, saj želi konkurirati Nissan Qashqaiu, Renault Kadjarju, Mazdi CX-5, Hyundaiu ix35, Ford Kugi in sorodniku iz družbe Volkswagen Group, VW Tiguanu. Seveda je omenjenim podoben tudi v velikosti, saj uporablja Volkswagnovo platformo MQB.

V prtljažnem prostoru premore dovolj prostora, ki znaša s pogonom na sprednji kolesi 510 litrov, s pogonom na vsa štiri kolesa pa 485 litrov.

geneve_motor_show_2016_avtoblog_seat_ateca_07

Motorji, ki jih bo zaenkrat ponudilo podjetje, so 3-valjni 1,0-litrski turbo bencinski motor, ki razvije 115 konjskih moči, 1,4-litrski s 150 KM, 1,6-litrski dizel s 115 KM in 2,0 litra velik turbo dizel, ki premore 150 ali 190 konjskih moči. V avtomobilu serijsko prejmete prednji pogon in 6-stopenjski ročni menjalnik, pri močnejših različicah pa je opcijsko na voljo tudi štirikolesni pogon in 7-stopenjski DSG samodejni menjalnik.

Sprednja maska in svetila izgledajo zelo podobna tistim, nameščenim na Leona, prav tako si delijo podoben izgled zadnje luči na ostro spuščajočih se prtljažnih vratih. Terensko funkcionalnost poudarijo kvadratno zaobljeni blatniki, za vizualno dolg izgled pa poskrbijo okna, ki so ozko raztegnjena čez vozilo. Na prvi pogled privlačna in dokaj kompaktna zasnova, ki ne bo prestrašila bodočih kupcev.

geneve_motor_show_2016_avtoblog_seat_ateca_11

Tudi v notranjosti je Ateca prejela izgled manjšega Leona s sredinsko nameščenim informacijsko-zabavnim sistemom v velikosti 5 do 8 palcev, centralno nameščenimi konzolami, zadovoljivimi sedeži s stransko oporo in višjo lego za volanom.

Seveda bo, kot se za sodoben avtomobil spodobi, na voljo ogromno tehnologije; nekaj serijske, nekaj pa na voljo proti plačilu. Med slednje spada Seatov sistem za shranitev nastavitev različnih voznikov, asistent v prometnih zastojih, asistent za nujne primere, kamera za lažje parkiranje, Apple CarPlay in Android Auto.

Fotograf: Jan
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG